Tips voor de zomervakantie in Aalsmeer

Of je nu wel of niet de grens overvliegt tijdens de zomervakantie, een dag of weekend eropuit in eigen land is - zeker met mooi weer - nog altijd favoriet. Aalsmeer barst van de leuke activiteiten, restaurants en accommodaties. Dus dit zijn een aantal van onze tips voor een zomervakantie in Aalsmeer.

1. Varen op de Westeinderplassen

Niets is fijner dan op een zwoele zomerse dag op het water dobberen, toch? Op de Westeinderplassen zigzag je door de honderden eilanden door en begeef jij je in een ware Nederlandse jungle.

Kies je ervoor om samen met een groep vrienden of familie het water op te gaan? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om een boot te huren en deze ook aan te leggen. Lees er alles over in het artikel Varen in Aalsmeer. Ga je liever met een ervaren schipper op pad? Het antwoord is Westeinder Rondvaart voor de Westeinderplassen en Aalsmeer Rondvaart voor een tocht richting Aalsmeer-Oost.

2. Fietsen en wandelen in Aalsmeer

Het natuurgebied van de Westeinderplassen voor de deur, de bloemrijke cultuur en de historie van onder andere de Stelling van Amsterdam maken Aalsmeer een interessant gebied voor fietsers en wandelaars. Parkeer je auto bij een van de Toeristisch Overstappunten en fiets of wandel de prachtige routes in Aalsmeer.

Praktische tips, fietstochten en wandelroutes delen we in het artikel over fietsen en wandelen in Aalsmeer.

3. Watersport walhalla  

Laten we uitgaan van een zomervakantie in Aalsmeer vol zonnestralen en fijne temperaturen, want dan is de Westeinderplassen een watersport walhalla. Van gele zeilbootjes en gekleurde windsurf schermen tot peddelaars op een bord en waterskiërs achter een boot.

Ook voor de rustige watergenieters is er veel waterplezier, zoals Surfeiland, het Oosterbad en Zwemsteiger Kudelstaart.

4. Lunchen, borrelen en dineren (aan het water)

Een echte foodie haalt ook zijn hart op in Aalsmeer. Tientallen – al dan geen honderdtallen – restaurants zijn verspreid over het bloemendorp aan het water. Juist, aan het water. Dus ook vele fijne plekken waar je eet en drinkt met uitzicht op het water. Hierbij artikelen met onze tips voor:

5. Wat te doen met slecht weer?

We kennen Nederland natuurlijk, dus de kans op een zomervakantie in Aalsmeer met enkel mooi weer is klein. Gelukkig heeft Aalsmeer ook allerlei activiteiten voor minder zomers weer. Zo ga je beachvolleyballen bij The Beach, want weer of geen weer: hier is het altijd zomer. Sluit jezelf op voor een escape in Fort Kudelstaart en speel de beleving van Turf Aalsmeer.  Winkelen in Aalsmeer? Ja, want Aalsmeer heeft een gezellig centrum met leuke winkels.

Als bloemendorp zijn er natuurlijk ook tal van bloemenactiviteiten te doen, zoals het Flower Art Museum, de Historische Tuin en de Bloemenveiling. Ook op het gebied van kunst en cultuur zit je in Aalsmeer goed.

Credits: FloriWorld

6. Accommodaties in Aalsmeer

Het is zonde om maar een dagje te blijven, want je vindt mooie accommodaties in Aalsmeer. Van een gezellige bed & breakfast en fijne hotels tot bijzonder overnachten op het water of in een tipi tent. Jij wilt toch ook niet na een heerlijke dag op en aan het water nog helemaal naar huis moeten reizen? Weg in eigen land, betekent het ultieme vakantiegevoel.