4 leuke tips voor kunst en cultuur in Aalsmeer

Flower Art Museum Aalsmeer

In Aalsmeer is voor liefhebbers van kunst en cultuur veel te beleven. Zo vind je hier een kleurrijk museum in dat helemaal in het teken staat van bloemen, een huiskamer ingericht met stukken van de Mokum collectie, een rijksmonument vol kindertekeningen en een cultureel café! In dit artikel geven we je de beste tips voor een inspirerende dag vol kunst en cultuur in Aalsmeer.

1. Het Flower Art Museum in Aalsmeer

Aalsmeer is dankzij de wereldberoemde bloemenveiling het kloppende hart van de bloemenwereld. Daar mag een bloemenmuseum natuurlijk niet bij ontbreken! Bij het Flower Art Museum in Aalsmeer staat het thema van bloemen en planten dan ook centraal. Het museum organiseert tentoonstellingen met gerenommeerde kunstenaars, waarin de verbeelding van bloemen en planten in de hedendaagse kunst duidelijk zichtbaar is. Ook worden er geregeld leuke activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, workshops en events met live muziek.

2. Het Huiskamermuseum in Aalsmeer

In het Huiskamermuseum in Aalsmeer kun je unieke kunst bezichtigen in huiselijke sfeer. Ben je nieuwsgierig naar de bekende Mokum collectie en luister je graag naar het verhaal achter kunstwerken? In een huiskamer met oude houten meubelen verwelkomt kunstfanaat Janna van Zon je en vertelt je alles over de collectie. Je treft hier werken aan van kunstenaars als Ferdinand Erfmann, Sal Meijer, Jasper van Putten en Ans Markus. Een keer per maand schuift een kunstenaar aan de eetkamertafel aan en vertelt de verhalen achter zijn werken.

3. Het Oude Raadhuis in Aalsmeer

Van de honderd monumenten in het dorp hebben er negenentwintig de officiële status van rijksmonument in Aalsmeer. Daar is het Oude Raadhuis er een van, gelegen aan de Dorpsstraat in het centrum van het bloemendorp. Hier ga je op culturele ontdekkingsreis in de galerij en in de beeldentuin. De collectie is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer, die cultuur in Aalsmeer op nummer één hebben staan. Het Oude Raadhuis in Aalsmeer is ook leuk om te bezoeken met kinderen. Bovenin het gebouw vind je de speciale kinderkunstzolder, met kindertekeningen van over de hele wereld.

4. Cultureel Café Bacchus in Aalsmeer

Een ongedwongen laagdrempelige sfeer en kunst en cultuur komen samen bij Cultureel Café Bacchus in Aalsmeer. Vrijwilligers organiseren hier verschillende culturele activiteiten. Van literaire avonden en inspirerende filmavonden tot cabaret en jazzoptredens, er is altijd wel iets leuks te beleven. En dat vlakbij de Westeinderplassen en de bloemenveiling. Benieuwd wanneer er een interessant item op de agenda staat? Bekijk het culturele programma van Café Bacchus en kom snel langs voor een gezellige avond vol cultureel vermaak in Aalsmeer.