4x kunst en cultuur in Aalsmeer

Flower Art Museum Aalsmeer

Een museum in Aalsmeer in het teken van bloemen, een huiskamer ingericht met stukken van de Mokum collectie, een rijksmonument met een zolder vol kindertekeningen en een cultureel café met activiteiten voor elke cultuurliefhebber. Wanneer in de wintermaanden de bloemen niet in bloei staan en het water te koud is voor wateractiviteiten, staat Aalsmeer in het teken van kunst en cultuur in musea en culturele centra. 

1. Flower Art Museum in Aalsmeer

Aalsmeer is het kloppende hart van de bloemenwereld en daar mag een bloemenmuseum niet ontbreken. Bij het Flower Art Museum in Aalsmeer staat het thema bloemen en planten dan ook centraal tijdens de tentoonstellingen, thema-exposities, workshops en lezingen.

Tip: houd de agenda van Flower Art Museum in de gaten voor de nieuwste tentoonstellingen in het museum.

2. Mokum collectie in het Huiskamermuseum

Ben je nieuwsgierig naar de bekende Mokum collectie en luister je graag naar het verhaal achter kunstwerken? Kom dan naar het Huiskamermuseum in Aalsmeer. Een letterlijke huiskamer met oude houten meubelen, waar kunstfanaat Janna van Zon je verwelkomt.

Tip: een keer per maand schuift een kunstenaar aan de ‘eetkamertafel’ en vertelt de verhalen achter zijn kunstwerken.

3. Culturele ontdekkingsreis in het Oude Raadhuis

Van de 100 monumenten zijn er 29 rijksmonumenten in Aalsmeer. Daar is het Oude Raadhuis er een van, gelegen in het centrum van het bloemendorp. Ga op culturele ontdekkingsreis in de galerij en beeldentuin. Dit met dank aan Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer, die cultuur in Aalsmeer op nummer één hebben staan. 

Tip: het Oude Raadhuis in Aalsmeer is ook leuk te bezoeken met kinderen. Het heeft namelijk een kinderkunstzolder met kindertekeningen van over de hele wereld.

4. Cultureel Café Bacchus

Laagdrempelige sfeer en cultuur in Aalsmeer komen samen bij Café Bacchus. Vrijwilligers organiseren culturele activiteiten: van literaire avonden en filmavonden tot cabaret en jazzoptredens. En dat vlak bij de Westeinderplassen en de Bloemenveiling.

Tip: benieuwd wanneer er een interessant item voor jou op de agenda staat? Bekijk het culturele programma van Café Bacchus.