Watersport

In stilte opgaan in al het natuurschoon dat de Westeinderplassen te bieden heeft? Of liever met wat leven om je heen uitkijken over de prachtig gelegen baai? Aalsmeer biedt mogelijkheden genoeg voor plezier op en naast het water, zowel op een rustige als actieve manier. Van rondvaarttochten en ‘suppen’ tot lekker relaxen op het Surfeiland, uitkijkend op watersporters. Op welke manier je je ook over of langs het water verplaatst, op de Westeinderplassen gaat er een wereld voor je open.

De leukste sportieve activiteiten op het water in Aalsmeer

Voel jij je als een vis in het water en doe je graag aan verschillende soorten watersport? Dan is Aalsmeer de ideale plek voor jou! Aalsmeer biedt dankzij de ligging aan de Westeinderplassen namelijk eindeloos veel mogelijkheden voor waterpret en watersport, zowel in als naast het water. Of je nu heel fanatiek komt sporten of voor een gezellig dagje uit de prachtige natuur aan het water komt bewonderen, je zult hier gegarandeerd een onvergetelijke tijd hebben!

Westeinderplassen in Aalsmeer  

Aalsmeer is gelegen aan het water van de Westeinderplassen, een groot en uniek watersportgebied met veel jachthavens, horecagelegenheden. In de baai vind je zelfs een heus surfeiland! In dit veelzijdige recreatiegebied kun je helemaal tot rust komen en genieten van de prachtige natuur, of juist actief sporten tijdens verschillende watersportactiviteiten. De Westeinderplassen in Aalsmeer is een geliefd recreatiegebied voor het hele gezin. Er valt genoeg te beleven voor jong en oud, dus neem je kinderen gerust mee voor een gezellig dagje uit met het hele gezin!

Watersportactiviteiten in Aalsmeer

Dankzij de ligging aan het water kun je eindeloos veel watersport beoefenen in Aalsmeer. Wat dacht je van duiken, zwemmen, surfen, of kayakken? Ook kun je nieuwe activiteiten op het water leren, bijvoorbeeld zeilen op de Westeinderplassen bij Zeilschool Aalsmeer of suppen bij Supventure Aalsmeer. Op zoek naar nog meer uitdaging? Ga dan eens waterskiën bij de Waterskivereniging Aalsmeer, voor een razendsnelle en onvergetelijke vlucht over het water. Andere leuke activiteiten zijn windsurfen, of vissen naar paling met Visserij Rekelhof.

Varen en jachthavens in Aalsmeer

Voor een rustig dagje op het water kun je prachtige vaarroutes doen in Aalsmeer. In het waterrijke gebied en naast de Westeinderplassen vind je ook veel jachthavens waar je aan kunt meren. Ook kun je hier een boot huren om een dagje het water op te gaan. Voor een lunchpauze of uitgebreid diner kun je bij Jachthaven ’t Drijfhuis aan Brasserie de Haven aanmeren en genieten van een Aziatische maaltijd. Zoek je een plek waar je kunt overnachten? Bij Jachthaven Recreatiepark Aalsmeer kun je varen combineren met een kampeerbeleving, voor een ultiem vakantiegevoel.