Zeilen op de Westeinderplassen – Wind als duurzame energiebron

Zeilen in een zeilboot op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Met mooi weer is een zeiltocht op het water van de Westeinderplassen een perfecte manier om even aan de alledaagse drukte te ontsnappen en de rust van de natuur te ervaren. De Westeinderplassen bieden je de perfecte gelegenheid om een mooie zeiltocht te maken, op een duurzame manier die de natuur spaart. In dit artikel ontdek je waarom zeilen een duurzame keuze is en waar je zelf een zeilboot kunt huren in Aalsmeer.

Zeilen: Windenergie op de Westeinderplassen

De Westeinderplassen, met hun uitgestrekte wateren en altijd aanwezige windkracht, zijn een waar zeilparadijs. Maar wist je dat zeilen ook een milieuvriendelijke watersport is? Door de wind als natuurlijke krachtbron te gebruiken, vermijd je het gebruik van schadelijke brandstoffen die slecht zijn voor het milieu. Dit helpt bij het behoud van de prachtige flora en fauna rond de Westeinderplassen. Bovendien zorgt de stilte van een zeilboot ervoor dat je de rust van de natuur kunt ervaren zonder de dieren in hun natuurlijke omgeving te storen. 

Naast het gebruik van windenergie is het ook belangrijk om tijdens het zeilen bewust om te gaan met de omgeving. Denk er dus aan om het water schoon te houden door geen afval achter te laten en biologisch afbreekbare producten te gebruiken aan boord, zoals schoonmaakmiddelen.

 

Zeilen in een catamaran op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Zeilschool Aalsmeer en de jachthavens

Als je de kunst van het zeilen wilt leren of je vaardigheden wilt verbeteren, is Zeilschool Aalsmeer de plek voor jou. Met ervaren instructeurs en verschillende cursussen voor alle leeftijden, zul je binnen no time een zeiltocht kunnen maken. Ook kun je hier terecht voor het huren van verschillende soorten zeilboten, catamarans en zwaardboten, voor beginners tot gevorderden. 

Bij de Westeinderplassen vind je ook verschillende jachthavens waar je na een dag zeilen kunt aanmeren. Deze jachthavens zijn ook prachtige locaties aan het water met voorzieningen en een sfeervolle omgeving waar je kunt ontspannen. Zo kun je bij Jachthaven Stenhuis aan de Uiterweg terecht voor het huren van een zeilboot en kun je hier aanmeren met je eigen boot. Er is onder andere een sanitairgebouw, speeltuin en parkeergelegenheid. Het huren van een zeilboot geeft je de vrijheid om de Westeinderplassen in je eigen tempo te verkennen, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

Zeilen op de Westeinderplassen is niet alleen een verkwikkende ervaring maar ook een milieuvriendelijke keuze die bijdraagt aan het behoud van een prachtig natuurgebied. Dus hijs de zeilen maar op, voel de wind in je haren en maak een verschil voor de natuur tijdens een onvergetelijk avontuur op het water!

Zeilen op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde