De Swarte Westenders: spannende escape game op de Westeinderplassen

Swarte Westenders: escape game van Turf Aalsmeer

Stap in de voetsporen van de legendarische bende 'De Swarte Westenders' tijdens een uniek avontuur op de Westeinderplassen. Los puzzels op en geniet van het prachtige landschap terwijl je naar de schat zoekt.

Escape game op het water

Er is deze zomer een nieuwe spannende escape game uit van Turf Aalsmeer! Wat dacht je van dit scenario: het is een prachtige dag en jij en je vrienden stappen aan boord van een speciaal open onderzoeksbootje. Dit bootje is niet zomaar een vaartuig, maar uitgerust met een 100 jaar oude ‘edelmetaal-scanner’. Jullie missie? De verloren buit van de beruchte bende ‘De Swarte Westenders’ opsporen.

Deze bende, die 500 jaar geleden de omgeving terroriseerde, zou hun schatten ergens in het gebied hebben verstopt. Terwijl je over de Westeinderplassen vaart, leer je alles over de rijke geschiedenis en de transformaties die dit gebied heeft ondergaan. En wie weet, misschien ontdek je wel een verborgen schat!

Samenwerken en avontuur

Met een groep van maximaal 10 personen ga je op zoek naar sporen van de bende. Hoewel niet iedereen continu actief bezig zal zijn, is er genoeg te genieten van de prachtige omgeving. Het spel is het leukst met 4-8 spelers, zodat iedereen een rol kan spelen en je team optimaal kan samenwerken. De ervaren kapitein aan boord vertelt je graag meer over de omgeving en helpt je bij het oplossen van de puzzels. En als je dorst hebt, zijn er aan boord ook drankjes verkrijgbaar.

Tijdens deze 90 minuten durende tocht ontdek je de mooiste plekjes op en om de Westeinderplassen. Terwijl je de edelmetaal-scanner bedient en aanwijzingen volgt, krijg je inzicht in hoe het landschap door de eeuwen heen is veranderd. Van turfwinning tot watersportgebied, de Westeinderplassen hebben een rijke geschiedenis die je al puzzelend zult leren kennen.

 

Swarte Westenders: escape game van Turf Aalsmeer

Doe mee met deze spannende escape game

Het spel kost € 210,- en duurt ongeveer 90 minuten. Met op- en afstappen ben je in totaal maximaal twee uur bezig. Je kunt zelf kiezen waar je wilt opstappen: Kolenhaven in Aalsmeer, Surfeiland in Aalsmeer en Zeilschool Aalsmeer, of restaurants On the Rock en Christiani. Let wel op dat dit spel handmatig door ons wordt ingepland vanwege de beschikbaarheid van de kapiteins. De reservering is pas bevestigd zodra je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Houd ook rekening met het weer: bij windkracht 5 of hoger, meer dan 60% kans op neerslag, of temperaturen onder de 12 graden, gaat de reservering niet door. Dit om de veiligheid en het plezier van iedereen te garanderen. Gelukkig zijn de meeste dagen in de lente en zomer perfect voor een tochtje op het water.

Zin in een unieke ervaring op de Westeinderplassen? Boek dan nu je avontuur met De Swarte Westenders. Kijk op de website van Turf Aalsmeer voor meer informatie.