Bewonder de prachtige seringen tijdens de SeringenXperience

Seringenxperience Aalsmeer Westeinderplassen
Credits: Kick Spaargaren

Heb je ooit de betoverende schoonheid van seringen in volle bloei ervaren? Zo niet, dan is de SeringenXperience 2024 jouw kans om dit wonder van de natuur te ontdekken!

Unieke seringenvaartocht op de Westeinderplassen

Seringen zijn exclusief beschikbaar bij de Aalsmeerse kwekers, een traditie die zo diep geworteld is dat het inmiddels deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van Aalsmeer. Dit jaar kun je op 23 maart en 6 en 20 april deelnemen aan de unieke seringenvaartochten georganiseerd door Westeinder Rondvaart. Deze ervaring, die nu al een begrip is in de regio en bij bloemenhandelaren, nodigt je uit om de fascinerende wereld van de seringenteelt te verkennen.

De vaartocht begint op de Westeinderplassen, waar je tussen de akkers doorvaart waar de seringen en sneeuwballen het merendeel van het jaar verbouwd worden. De unieke samenstelling van de bodem en de nabijheid van water maken deze plaats de ideale omgeving voor de teelt van Syringa en Viburnum, oftewel seringen en sneeuwballen. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat maar liefst 95% van de wereldwijde seringenproductie hier, op het Aalsmeerse bovenland, vandaan komt.

 

Seringenxperience Aalsmeer Westeinderplassen
Credits: Kick Spaargaren

Shop je eigen sering

Het avontuur gaat verder bij een seringenkweker, waar de boot aanmeert en je een exclusief kijkje krijgt in het proces van het ’trekken’ van de struiken – een techniek om de bloei te versnellen. De kwekers delen hun verhalen en kennis, waardoor je een diepgaand inzicht krijgt in het productieproces van deze prachtige bloemen. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen seringen tegen een vriendelijke ‘kwekersprijs’ mee naar huis te nemen. Na deze inspirerende stop vaar je terug naar het Praamplein, vol nieuwe kennis en mooie herinneringen.

De afvaart van deze speciale tocht is om 13:00 uur vanaf het Praamplein, en voor een bedrag van € 17,50 ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring, inclusief een consumptie. De tocht duurt ongeveer twee uur, een perfecte duur om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Aalsmeer.

Mis deze unieke kans niet en reserveer je plek voor de SeringenXperience. Voor meer informatie of om te boeken, kun je contact opnemen met Westeinder Rondvaart via telefoonnummer 0297-341582 of via email info@westeinderrondvaart.nl.