Praktische informatie

Als je ergens naartoe gaat, wil je graag weten waar je aan toe bent. Zeker als het gaat om de vervoer en bereikbaarheid. En waar moet je aankloppen als je meer informatie nodig hebt? Op deze pagina bieden wij je alle mogelijke praktische informatie over vervoer met de auto, bus en veerpont. Zijn er nog vragen? Bel of mail dan naar de gemeente Aalsmeer en dan helpen wij je zo snel en goed mogelijk op weg.

Met de auto naar Aalsmeer

Met de auto rijd je makkelijk naar Aalsmeer, maar vanuit onze gemeente ben je ook zo Schiphol, in Amsterdam of aan de kust.  Aalsmeer is centraal gelegen in de Randstad en in de nabijheid van belangrijke verkeersaders, zoals de A4. Hierdoor ben je bijna altijd op korte afstand van je bestemming.

Binnen de gemeente

Ook binnen de gemeente kun je met de auto alle kanten op, van het oude centrum en de bloemenveiling tot de uiteenlopende hotspots en horecagelegenheden in Aalsmeer. Met de auto kun je ook naar de Westeinderplassen, maar houd er rekening mee dat niet alle locaties aan dit recreatiegebied per auto even goed bereikbaar zijn en dat de parkeergelegenheid zeker op mooie dagen beperkt is. Het is een populaire plek waar in het hoogseizoen veel gebeurt. Je vindt er vele watersporten, maar ook de terrassen zijn vaak overvol. Het is een heerlijke plek om te vertoeven en te genieten van een mooie, natuurrijke omgeving.

Parkeren

Zoek je naar informatie over parkeren voor gehandicapten, wegsleepverordeningen, parkeerschijfzones, parkeerontheffingen en parkeerschijfzones? Kijk dan op de pagina van de gemeente Aalsmeer.

Met het openbaar vervoer

Met de bus kun je overal komen; vanuit én binnen Aalsmeer. De bussen van R net gaan alle kanten op; binnen de gemeentegrenzen is een bushalte altijd dichtbij en daarbuiten rijden de bussen tot Haarlem, Schiphol en Amsterdam. R net regelt het openbaar vervoer in Aalsmeer. Dit zijn de buslijnen:

Lijn 340 (R net) Uithoorn – Aalsmeer – Knoop Schiphol Zuid (hoogfrequente overstap van/naar Schiphol) – Hoofddorp – Heemstede-Haarlem

Lijn 357/358 (R net) (Kudelstaart 358 -) Aalsmeer busstation – Amstelveen Saharovlaan (Amsteltram) – Amstelveen Busstation – station Amsterdam Zuid/Amsterdam Marnixstraat

Lijn 171: Aalsmeer Busstation – Aalsmeerderweg – Amstelveen Busstation (en doordeweeks overdag door naar station Amsterdam Bijlmer/ArenA)

Voor Centrum Aalsmeer kun je uitstappen op de R net bushalte (lijn 340) Aalsmeer West/Centrum. Het is vanaf daar een minuut of 8 lopen.

Meer informatie vind je op de website van R-Net of op 9292. Reis voordelig door Amsterdam en omgeving met The Amsterdam & Region Travel Ticket.

Met de veerdienst

Aalsmeer is een waterrijk dorp. Dat is misschien ook wel de reden dat je hier op bezoek bent of komt. De Westeinderplassen is een groot en uniek watersportgebied met veel jachthavens, horecagelegenheden en in de baai een heus Surfeiland. Een veelzijdig recreatiegebied waar je helemaal tot rust komt, of juist stoom kunt afblazen.

Het netwerk van de Westeinderplassen

De Westeinderplassen is via de Ringvaart, rond de Haarlemmermeer, verbonden met de Kagerplassen, Nieuwe Meer en nog meer vaarten en plassen. De Westeinderplassen op zichzelf vormen een rijk en verrassend watergebied van één grote en meerdere kleine plassen. Kenmerkend zijn ook de vele grazige en in sommige gevallen publiek toegankelijke eilandjes. Een netwerk van kleine slootjes verbindt de plassen met elkaar en langs de oevers zijn prachtige jachthavens te vinden.

Veerdienst Ringvaart

Fietsers en voetgangers kunnen dankzij een motorveer van Veerdienst Ringvaart de Ringvaart van de Haarlemmerpolder oversteken. Het motorveer verbindt Aalsmeer vanaf het einde van de Uiterweg met Rijsenhout. Dienstverlener is Waterwolf Dienstverlening, in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer.

Veerdienst Ringvaart is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 07:00 uur tot 17:45 uur. Van 1 april tot 31 oktober is deze veerdienst ook open in de weekenden, van 10:00 uur tot 17:45 uur. De veerdienst vaart ook tijdens de Kunstroute in het derde weekend van september.

Tarief: € 1,20 per overtocht / 10 overtochten voor € 9,00.

Contactgegevens:
Veerdienst Ringvaart
Uiterweg 426
1431 AZ Aalsmeer
Telefoon: 0900 1852