Met de auto naar Aalsmeer – bereikbaarheid & parkeren

Met de auto naar Aalsmeer – bereikbaarheid & parkeren

Er valt eindeloos veel te beleven in Aalsmeer. Kom naar het prachtige bloemendorp om een dag te genieten van de natuur, een van de culturele evenementen bij te wonen, of om lekker uit eten te gaan bij een restaurant aan het water. Wat je ook gaat doen, het is handig om van te voren te kijken hoe je snel en gemakkelijk op de plek van bestemming kunt komen. In dit artikel leggen we je uit hoe je Aalsmeer het beste kunt bereiken per auto en wat de parkeergelegenheden zijn.

Bezoek Aalsmeer met de auto

Aalsmeer is centraal gelegen in de Randstad, vlak onder Amsterdam en Schiphol. Hierdoor is Aalsmeer verbonden via verschillende belangrijke verkeersaders, zoals de A4. Heel handig, want zo ben je bijna altijd op korte afstand van je bestemming! Met de auto rijd je makkelijk naar Aalsmeer vanuit elke plek in Nederland. Andersom ben je vanuit Aalsmeer binnen 10 minuten op Schiphol Airport, en binnen 15 minuten in Amsterdam of aan de kust.  

Bereikbaarheid Aalsmeer per auto

Wanneer je Aalsmeer bezoekt kun je met de auto alle locaties goed bereiken, van het oude centrum en de bloemenveiling tot de musea en horecagelegenheden. Zeker wanneer je langere tijd in Aalsmeer verblijft is het handig om een auto te hebben, zodat je alle bijzondere plekken kunt ontdekken. 

Bereikbaarheid Westeinderplassen per auto

Ook de Westeinderplassen zijn goed bereikbaar per auto, maar houd er rekening mee dat niet alle locaties in dit recreatiegebied toegankelijk zijn met de auto. Ook is de parkeergelegenheid hier op warme zomerdagen beperkt. Zorg er dus voor dat je met mooi weer op tijd vertrekt, zodat je zeker bent van een goede parkeerplek. Het recreatiegebied is een populaire plek waar in het hoogseizoen veel te doen is. Je vindt er vele watersporten, maar ook de terrassen zijn vaak overvol. Het is een heerlijke plek om te vertoeven en te genieten van de natuurrijke omgeving.

Parkeren in Aalsmeer 

In heel Aalsmeer kun je gratis parkeren. Op sommige plekken, zoals in het oude centrum, gebruik je de blauwe parkeerschijf en is de parkeertijd beperkt. Kijk voor meer informatie over parkeren voor gehandicapten, wegsleep verordeningen, parkeerschijfzones, parkeerontheffingen en meer op de website van de gemeente Aalsmeer.