Met het openbaar vervoer naar Aalsmeer – bereikbaarheid per trein & bus

Met het openbaar vervoer naar Aalsmeer – bereikbaarheid per trein & bus - Visit Aalsmeer

Met het openbaar vervoer naar Aalsmeer – bereikbaarheid per trein & bus

Ben jij van plan Aalsmeer te bezoeken? Of je nu langskomt om een van de bloemenactiviteiten bij te wonen, een inspirerende wandelroute te doen, of om te genieten van de natuur aan de Westeinderplassen – de hotspots in Aalsmeer zijn goed bereikbaar met het ov! In dit artikel vertellen we je alles over alle verbindingen van Aalsmeer met het openbaar vervoer.

Bezoek Aalsmeer met het openbaar vervoer

Het prachtige bloemendorp Aalsmeer is centraal gelegen in de Randstad, vlak onder Amsterdam en Schiphol. Hierdoor is het dorp makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn er veel goede verbindingen. Ook zit je vanuit Aalsmeer binnen korte tijd in het gezellige Amsterdam en op de luchthaven Schiphol Airport. Of je nu voor een dagje naar Aalsmeer komt, op doorreis bent, of voor langere tijd blijft om te genieten van de natuurrijke omgeving, met het openbaar vervoer reis je gemakkelijk naar je plek van bestemming.

Bereikbaarheid Aalsmeer per trein en bus

Aalsmeer heeft zelf geen treinstation. De dichtstbijgelegen stations zijn NS station Hoofddorp en Schiphol Airport. Vanuit deze plekken, maar ook vanuit Haarlem en Amsterdam, kun je gemakkelijk een bus pakken naar Aalsmeer.

R-net verzorgt het openbaar vervoer in Aalsmeer.  De buslijnen van R-net brengen je naar Aalsmeer en terug naar de nabijgelegen steden. Binnen de gemeentegrenzen is er altijd wel een bushalte dichtbij te vinden, wat heel handig is! Buiten Aalsmeer rijden de bussen tot Haarlem, Schiphol en Amsterdam.

Dit zijn de buslijnen in Aalsmeer:

  • Lijn 340 (R-net) Uithoorn – Aalsmeer – Knoop Schiphol Zuid (hoogfrequente overstap van/naar Schiphol) – Hoofddorp – Heemstede-Haarlem
  • Lijn 357/358 (R-net) (Kudelstaart 358 -) Aalsmeer busstation – Amstelveen Saharovlaan (Amsteltram) – Amstelveen Busstation – station Amsterdam Zuid/Amsterdam Marnixstraat
  • Lijn 171 – Aalsmeer Busstation – Aalsmeerderweg – Amstelveen Busstation (en doordeweeks overdag door naar station Amsterdam Bijlmer/ArenA)

Om het centrum van Aalsmeer te bereiken per bus kun je bij buslijn 340 uitstappen bij de R-net bushalte Aalsmeer West/Centrum. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten lopen naar het oude centrum.

Meer informatie over de buslijnen, werkzaamheden en eventuele vertragingen vind je op de website van R-Net of op 9292. Reis voordelig door Amsterdam en omgeving met The Amsterdam & Region Travel Ticket.