Zien & Doen

Hét bloemendorp aan de Westeinderplassen. Op de vraag wat te doen in Aalsmeer is het antwoord dan ook makkelijk: van natuurschoon en waterplezier tot bloemenactiviteiten en ontspanning. De actieve bezoeker blaast stoom af tijdens een van de watersporten of tijdens een mooie fietstocht. De stille genieter ontspant op het strand, terras of vanuit de boot. En de bloemenliefhebber… Goed, wij delen een zo helder en compleet mogelijk overzicht van wat te zien en te doen in Aalsmeer.

Bloemen & natuur

Fietsen & wandelen

Ontdek de rijke geschiedenis van Aalsmeer via de historische fiets- en wandelroute. Of kies één van de andere prachtige routes in en om Aalsmeer.

Fietsen & wandelen

Kunst & cultuur

Kunst en cultuur

Watersport

Ontdek wat er te beleven valt in Aalsmeer

Dankzij de ligging aan de Westeinderplassen is Aalsmeer een enorm populaire bestemming. Maar wat valt er nu precies allemaal te beleven in dit bekende bloemendorp? Een heleboel! Ontdek de prachtige natuur, doe mee aan een van de sportieve activiteiten zoals een historische fietsroute, of kijk je ogen uit bij een tentoonstelling in het Flower Art Museum.

Fietsen & wandelen in Aalsmeer  

De prachtige omgeving van Aalsmeer is ideaal voor het maken van lange fietstochten en het ontdekken van diverse wandelroutes. Benieuwd waar je precies de leukste uitdagende fiets- of wandeltocht kunt maken? Bekijk de speciaal uitgestippelde routes waarmee je de omgeving op een geheel nieuwe manier leert beleven en geniet van een heerlijk sportief uitje. In Aalsmeer ben je op de juiste plek om actief bezig te zijn en van de buitenlucht te genieten.

Bloemen & natuur in Aalsmeer  

Aalsmeer is het meest bekend van de weelde aan bloementeelt – niet alleen in ons eigen land, maar ook internationaal. Het is dan ook dé bloemenhoofdstad van Nederland! Bezoek de Bloemenveiling Royal FloraHolland, leer over de geschiedenis van de bloementeelt bij de Historische Tuin en verwonder je over de mooiste hedendaagse kunst met bloemen en planten in het Flower Art Museum.

Kunst & cultuur in Aalsmeer 

Laat je inspireren door prikkelende kunst in Aalsmeer en de historische monumenten zoals Fort Aalsmeer, deel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ontdek bijvoorbeeld de bijzondere collectie van het Huiskamermuseum. Op zoek naar een leuke activiteit met kinderen in Aalsmeer? Neem je kids mee naar de kinderkunstzolder van het Oude Raadhuis. Zin om zelf iets moois te maken? Je kunt je al creativiteit kwijt bij het ontwerpen van bloemstukken bij het Boerma Instituut. Maar dat is nog lang niet alles! Ook om urenlang te shoppen ben je aan het juiste adres in Aalsmeer. Van kledingwinkels tot lifestyle en interieur, je vindt het hier allemaal.  

Watersport in Aalsmeer 

Watersportliefhebbers kunnen naar hartenlust genieten van alle activiteiten op en rond het water in Aalsmeer. Recreatiegebied De Westeinderplassen is de ideale plek om te surfen, suppen, waterskiën, varen, en zelfs om paling te vissen. Of geniet gewoon van al het natuurschoon tijdens een fijne strandwandeling. Zoals je ziet is er ook qua watersport in Aalsmeer eindeloos veel te beleven.