De Westeinderplassen, Hornmeer en het Schinkelbos: Verken Aalsmeer tijdens een zomerse wandeling

Landschap in Aalsmeer met uitzicht op molen
Credits: Kenneth Stamp

De zomer is ideaal voor het maken van een lange wandeling. Aalsmeer biedt verschillende opties voor een inspirerende wandeltocht waarbij je de natuur en cultuur van het bloemendorp kunt ontdekken. In dit artikel nemen we je mee langs de uitgestrekte Westeinderplassen, het levendige recreatiepark Hornmeer, het historische centrum van Aalsmeer en het groene Schinkelbos. Laat je inspireren en kom wandelen in Aalsmeer!

Wandelen langs de Westeinderplassen

De Westeinderplassen is een prachtig gebied om te bezoeken op een zonnige dag. Dit uitgestrekte en betoverende gebied is dan ook enorm populair bij wandelaars, maar ook bij liefhebbers van watersport. Wandelend langs het meer zie je de wolken en het zonlicht weerspiegeld in het kabbelende water. Je kunt hier talloze watervogels observeren terwijl je langs de oever loopt. Vergeet niet om even stil te staan en de rustgevende sfeer in je op te nemen. Hier, omringd door water en groen, is het eenvoudig om de drukte van het dagelijks leven even achter je te laten.

Wandelen in recreatiepark Hornmeer

Het bruisende recreatiepark Hornmeer is een nieuwe groene zone in Aalsmeer. Dit park is meer dan alleen een groene ruimte – het is een levendige ontmoetingsplaats voor zowel inwoners als bezoekers. Hier kun je je wandelschoenen even laten rusten en genieten van een spelletje basketbal, of picknicken in de schaduw van een boom. Met zijn speeltuinen, sportfaciliteiten en natuurlijke schoonheid biedt Hornmeer een leuke mix van ontspanning en vermaak.

Recreatiepark Hornmeer in Aalsmeer

Wandelen door het oude centrum van Aalsmeer

De geschiedenis van het oude centrum van Aalsmeer nodigt je uit voor een wandeling door het verleden. Terwijl je langs de geplaveide straten wandelt, zie je het goed bewaarde culturele erfgoed van deze prachtige stad. Wandel langs het Oude Raadhuis, langs de drie molens van Aalsmeer en langs de Historische Tuin, waar je alles kunt leren over de tuinbouwhistorie van Aalsmeer. Elke straat en elk gebouw heeft hier zijn eigen verhaal.

Wandelen in het Schinkelbos

Een andere ideale plek voor een zomerse wandeling is het Schinkelbos: een oase van rust en natuur. Terwijl je door dit bos wandelt, ervaar je hoe de stress van alledag als sneeuw voor de zon verdwijnt. Heb je zin in een langere wandeling? Het Schinkelbos is gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos, waar je je wandeling gemakkelijk kunt verlengen.

Van de rustgevende Westeinderplassen tot het historische centrum – in Aalsmeer kun je je eigen pad vinden. Dus trek je wandelschoenen aan op een mooie zonnige dag en ontdek de schoonheid en diversiteit van Aalsmeer en omgeving!