Rondje wandelen of fietsen langs de drie molens van Aalsmeer

Molen in Aalsmeer

Molenroute Aalsmeer

Route afstand18 kilometer km

Ga je mee op een wandeling langs de drie molens van Aalsmeer. Je bezoekt deze tijdens een rondje Aalsmeer in zo'n 18 kilometer. Vind je dit te ver om te wandelen? Huur dan gerust een fiets! Lees verder voor de route.

Bekijk route

Stop 1 : Startpunt: Molen de Leeuw

Je start de Aalsmeerse molenroute in het centrum van Aalsmeer bij Korenmolen de Leeuw. Deze molen is nog in bedrijf en op dinsdag en zaterdag is de molenaar aan het werk om granen te malen. Wandel daarna over de Stormmeerweg naar de Watertoren van Aalsmeer.

Stop 2 : Stommeerpolder molen

Via de Zwarte weg wandel je richting de Stommeerpolder molen. Onderweg paseer je bloemenveiling Royal FloraHolland aan de rechterkant. In de vroege ochtend is het een enorme bedrijvigheid hier met de bloemen en planten die naar de hele wereld doorreizen. Na de Stommeerpolder ga je linksaf het Seringenpark in.

Stop 3 : Zwarte Ruiter Molen

Kruis de Aalsmeerderweg en sla direct links de Hoge Dijk op. Die loop je helemaal uit tot hij overgaat in de Oosteindeweg. Even een koffie stop maken? Je komt onder andere Restaurant Centennial tegen op de route. Bij het Oosterbad ga je linksaf. Aan de Molenpoel van de Oosteinderpoel ligt de Zwarte Ruiter Molen.

Stop 4 : Schinkelbos

Je loopt nog een stuk verder Aalsmeer uit. Vanaf de Grote Tocht volg je je route naar het Schinkelbos. Hier kun je Schotse Hooglanders tegenkomen. Ook is het hier een waar vogelparadijs. Steek hier het bos dwars door zodat je bij Manege van Haastrecht uitkomt. Ben je toe aan een break? In Bar Bloom van het Renaissance hotel staat de koffie voor je klaar.

Stop 5 : Ringvaart

Steek daarna de Nweg over en ga op het fietspad lopen. Steek de brug over, en weer de Nweg en ga aan de overkant van de Ringvaart lopen weer op het fietspad lopen. Dit is de oude ontwateringskanaal van de Haarlemmermeerpolder. Je loopt zo’n 7 kilometer langs dit water. Onderweg zijn er bootjes en vliegtuigen die je kunt spotten. Aan het einde van de Aalsmeerderdijk kom je we weer in het centrum van Aalsmeer uit. Je loop via de beroemde TV studio’s tot aan het dorpscentrum waar je wandeling of fietstocht is gestart.