Korenmolen de Leeuw

Molen Aalsmeer centrum - Korenmolen de Leeuw

Korenmolen de Leeuw

Hier kom je niet alleen om meer te leren over de molen, maar je koopt er ook heerlijke ambachtelijke producten die zijn geproduceerd in én door de molen!

Contact

De blikvanger van het centrum

We kunnen gerust zeggen dat het de blikvanger van het centrum is: Korenmolen de Leeuw in Aalsmeer is een gezichtsbepalend monument in het hart van ons bloemendorp. Deze molen in Aalsmeer is alweer ruim 150 jaar te vinden in de Zijstraat. Enkele tientallen vrijwilligers houden dit culturele erfgoed in stand en dankzij hen is deze molen een ‘levend’ monument met twee belangrijke functies. Het levert namelijk ambachtelijk producten en cultuurhistorische educatie.

Met een beetje geluk tref je bekwaam molenaar Jop Kluis die niet alleen prachtig vertelt over deze molen in Aalsmeer, maar ook over de Westeinderplassen en Aalsmeer in het algemeen.

Ambachtelijke producten bij Korenmolen de Leeuw

De winkel van Korenmolen De Leeuw in Aalsmeer beschikt over een verrassend veelzijdig assortiment van mooie en lekkere producten. Van verschillende soorten meel, bloem, pannenkoekenmix en cakemix tot pitten, zaden en uiteenlopende bakartikelen. Louter natuurlijke producten, die niet altijd allemaal voorradig zijn, maar die je ten minste altijd kunt bestellen.

Molen Aalsmeer centrum - Korenmolen de Leeuw

Cultuurhistorische educatie over de molen in Aalsmeer

Bezoekers en lokale basisscholen weten deze molen in Aalsmeer vaak te vinden voor een portie cultureelhistorische educatie. Korenmolen de Leeuw is bovendien een officiële examenmolen en opleidingsmolen voor vrijwillige molenaars. Deze locatie is elk jaar de plaats van handeling voor de landelijke examens voor molenaars. Lang niet alle molens in Nederland kunnen voldoen aan de hoge eisen die aan een examenmolen worden gesteld. Daarom is Korenmolen de Leeuw relatief vaak de examenmolen.

Contact

Korenmolen de Leeuw
Zijdstraat 28,
1431 ED, Aalsmeer