Nieuws

Het laatste nieuws over Visit Aalsmeer en alle actualiteiten uit het bloemendorp aan het water. Ontdek nieuwe achtergrondinformatie over onze campagnes en leer meer over de locals.

De Westeinderpas viert éénjarig jubileum
1

De Westeinderpas viert éénjarig jubileum

Het is feest in Aalsmeer en Kudelstaart! De Westeinderpas viert op 19 juli haar eerste verjaardag.

Opening Jac Stammespark
2

Nieuw Sportpark in Aalsmeer: Jac Stammespark

Het Jac Stammespark in Aalsmeer is geopend! Lees meer over dit nieuwe sportpark, de faciliteiten en het eerbetoon aan handbaltrainer Jac Stammes.

FloriWorld gebouw in Aalsmeer
3

FloriWorld Trade & Event Center op Royal FloraHolland Terrein

Een nieuw hoofdstuk voor FloriWorld: Nes Vastgoed gaat samenwerken met een vooraanstaande partner om het gebouw op Royal FloraHolland terrein te vernieuwen.

Sport & Cultuur Festival Aalsmeer 2024
4

Sport en Cultuur Festival en Jubileum Cultuurpunt & Zwembad de Waterlelie

Het Sport en Cultuur Festival in Aalsmeer brengt sport, cultuur en gemeenschap samen om twee bijzondere jubilea te vieren. Geniet van een breed scala aan activiteiten en laat je inspireren!

Green Park Handbal Aalsmeer
5

Green Park Handbal Aalsmeer gaat voor de beker

Green Park Handbal Aalsmeer staat op 30 maart in de bekerfinale in Almere tegen Herpertz/Bevo HC, na een overtuigende winst in de halve finale.

Jaar van de Hortensia
6

2024 is het Jaar van de Hortensia

Beleef het hortensiaseizoen als nooit tevoren bij de Historische Tuin in Aalsmeer. Een jaar lang staat deze prachtige plant centraal in een reeks inspirerende evenementen.

Molen in Aalsmeer tijdens zonsondergang
7

Een bereik van 4,8 miljoen voor Visit Aalsmeer in 2023

Het afgelopen jaar was een goed jaar voor Visit Aalsmeer online, met een bereik van meer dan 4,8 miljoen bezoekers. Dit succes kwam tot stand door het voeren van diverse campagnes, het in de schijnwerpers zetten van unieke Aalsmeerse locaties en evenementen, en het effectief inspelen op de nieuwste social media trends.

Evenementen in Aalsmeer in 2024
8

Evenementen in Aalsmeer in 2024: dit is er dit jaar allemaal te doen in het bloemendorp

In het bruisende Aalsmeer valt het hele jaar door veel te beleven. Van outdoor watersport aan de Westeinderplassen tot livemuziek, braderieën, bloemenkunst en gezelligheid in het oude centrum – ieder seizoen heeft weer andere evenementen die je niet mag missen. We zetten ze hier allemaal voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat…

Lokale cadeaukaart de Westeinderpas
9

Shop lokaal in Aalsmeer en Kudelstaart met de Westeinderpas

De Westeinderpas is een unieke cadeaukaart die het lokale winkelen in Aalsmeer en Kudelstaart een warm hart toedraagt. Ontdek wat deze pas zo speciaal maakt en waarom het een perfect cadeau is voor elke gelegenheid!

Nieuwjaarsduik in de Westeinderplassen in Aalsmeer
10

Begin het nieuwe jaar goed met een nieuwjaarsduik in Aalsmeer

Het aftellen tot 2024 is bijna begonnen! En wat is er nu een betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan door deel te nemen aan een van de meest bruisende tradities van Nederland – de nieuwjaarsduik? Dit jaar nodigen Zwemsportclub Oceanus en het Oosterbad je uit om 2024 op een unieke en…

Hester Blankestijn
11

Twee nieuwe tentoonstellingen in het Flower Art Museum

Ontdek vanaf 1 oktober twee betoverende tentoonstellingen in het Flower Art Museum: 'De natuur geknipt' en 'Vrije Vogels' die de schoonheid van papierknipkunst en het vogelrijk in diverse vormen tonen.

Ride for The Roses Aalsmeer
12

Ride for the Roses: een inspirerend fietsevenement in Aalsmeer

Doe mee met Ride for the Roses, een fietsevenement van KWF Kankerbestrijding. Of je nu kiest voor een route van 25 of 100 km, jouw deelname maakt het verschil!

Kunstroute Aalsmeer 2023
13

Kunstroute Aalsmeer viert 25-jarig jubileum

Ontdek de diversiteit van de Aalsmeerse kunstscene tijdens de 25e Kunstroute: van klassieke schilderijen tot keramiek en live muziek.

Fort Kudelstaart Defence Line of Amsterdam
14

Open Monumentendag Fort bij Kudelstaart

Op zondag 10 september opent het Fort bij Kudelstaart zijn deuren voor het publiek. Een uitgelezen kans om de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie te ontdekken.

Ervaar de Hollandse Plassen
15

Ervaar de Hollandse Plassen deze zomer

De bestuurders, ondernemers en promotieteams van de Hollandse Plassen willen iedereen aanmoedigen om dit prachtige gebied te bezoeken. Samen willen ze ervoor zorgen dat de Hollandse Plassen meer bekendheid krijgen als een toeristische bestemming. Wat deze samenwerking extra bijzonder maakt, is het feit dat de Hollandse Plassen zich uitstrekken over drie provincies en grotendeels gelegen…

16

Het Flower Art Museum blijft!

Goed nieuws: Het Flower Art Museum in Aalsmeer, dat gehuisvest is in een voormalige waterkelder aan de Kudelstaartseweg, heeft een stabiele toekomst gekregen dankzij de aankoop van het pand door een groep betrokken kunstliefhebbers.

Windsurfen op de Westeinderplassen
17

Nieuwe campagne op Visit Aalsmeer: Duurzame Watersport

Visit Aalsmeer heeft een nieuwe online campagne gelanceerd, genaamd Ontdek Watersport in Aalsmeer. Het doel van de campagne is om bezoekers uit de regio aan te moedigen deel te nemen aan duurzame watersport op de Westeinderplassen.

Zonnebrandpaal bij Surfeiland Aalsmeer
18

Gratis zonnebrandcrème bij Zonnebrandpaal op Sufeiland

De Westeinderplassen zijn een favoriete plek om te ontspannen en genieten van het mooie weer in Aalsmeer. Maar terwijl de zon voor veel plezier aan het water zorgt, is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te verbranden.