Nieuws

Het laatste nieuws over Visit Aalsmeer en alle actualiteiten uit het bloemendorp aan het water. Ontdek nieuwe achtergrondinformatie over onze campagnes en leer meer over de locals.

Molen in Aalsmeer tijdens zonsondergang
1

Een bereik van 4,8 miljoen voor Visit Aalsmeer in 2023

Het afgelopen jaar was een goed jaar voor Visit Aalsmeer online, met een bereik van meer dan 4,8 miljoen bezoekers. Dit succes kwam tot stand door het voeren van diverse campagnes, het in de schijnwerpers zetten van unieke Aalsmeerse locaties en evenementen, en het effectief inspelen op de nieuwste social media trends.

Evenementen in Aalsmeer in 2024
2

Evenementen in Aalsmeer in 2024: dit is er dit jaar allemaal te doen in het bloemendorp

In het bruisende Aalsmeer valt het hele jaar door veel te beleven. Van outdoor watersport aan de Westeinderplassen tot livemuziek, braderieën, bloemenkunst en gezelligheid in het oude centrum – ieder seizoen heeft weer andere evenementen die je niet mag missen. We zetten ze hier allemaal voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat…

Lokale cadeaukaart de Westeinderpas
3

Shop lokaal in Aalsmeer en Kudelstaart met de Westeinderpas

De Westeinderpas is een unieke cadeaukaart die het lokale winkelen in Aalsmeer en Kudelstaart een warm hart toedraagt. Ontdek wat deze pas zo speciaal maakt en waarom het een perfect cadeau is voor elke gelegenheid!

Nieuwjaarsduik in de Westeinderplassen in Aalsmeer
4

Begin het nieuwe jaar goed met een nieuwjaarsduik in Aalsmeer

Het aftellen tot 2024 is bijna begonnen! En wat is er nu een betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan door deel te nemen aan een van de meest bruisende tradities van Nederland – de nieuwjaarsduik? Dit jaar nodigen Zwemsportclub Oceanus en het Oosterbad je uit om 2024 op een unieke en…

Hester Blankestijn
5

Twee nieuwe tentoonstellingen in het Flower Art Museum

Ontdek vanaf 1 oktober twee betoverende tentoonstellingen in het Flower Art Museum: 'De natuur geknipt' en 'Vrije Vogels' die de schoonheid van papierknipkunst en het vogelrijk in diverse vormen tonen.

Ride for The Roses Aalsmeer
6

Ride for the Roses: een inspirerend fietsevenement in Aalsmeer

Doe mee met Ride for the Roses, een fietsevenement van KWF Kankerbestrijding. Of je nu kiest voor een route van 25 of 100 km, jouw deelname maakt het verschil!

Kunstroute Aalsmeer 2023
7

Kunstroute Aalsmeer viert 25-jarig jubileum

Ontdek de diversiteit van de Aalsmeerse kunstscene tijdens de 25e Kunstroute: van klassieke schilderijen tot keramiek en live muziek.

Fort Kudelstaart Defence Line of Amsterdam
8

Open Monumentendag Fort bij Kudelstaart

Op zondag 10 september opent het Fort bij Kudelstaart zijn deuren voor het publiek. Een uitgelezen kans om de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie te ontdekken.

Ervaar de Hollandse Plassen
9

Ervaar de Hollandse Plassen deze zomer

De bestuurders, ondernemers en promotieteams van de Hollandse Plassen willen iedereen aanmoedigen om dit prachtige gebied te bezoeken. Samen willen ze ervoor zorgen dat de Hollandse Plassen meer bekendheid krijgen als een toeristische bestemming. Wat deze samenwerking extra bijzonder maakt, is het feit dat de Hollandse Plassen zich uitstrekken over drie provincies en grotendeels gelegen…

10

Het Flower Art Museum blijft!

Goed nieuws: Het Flower Art Museum in Aalsmeer, dat gehuisvest is in een voormalige waterkelder aan de Kudelstaartseweg, heeft een stabiele toekomst gekregen dankzij de aankoop van het pand door een groep betrokken kunstliefhebbers.

Windsurfen op de Westeinderplassen
11

Nieuwe campagne op Visit Aalsmeer: Duurzame Watersport

Visit Aalsmeer heeft een nieuwe online campagne gelanceerd, genaamd Ontdek Watersport in Aalsmeer. Het doel van de campagne is om bezoekers uit de regio aan te moedigen deel te nemen aan duurzame watersport op de Westeinderplassen.

Zonnebrandpaal bij Surfeiland Aalsmeer
12

Gratis zonnebrandcrème bij Zonnebrandpaal op Sufeiland

De Westeinderplassen zijn een favoriete plek om te ontspannen en genieten van het mooie weer in Aalsmeer. Maar terwijl de zon voor veel plezier aan het water zorgt, is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te verbranden.

Gedichtentuin op begraafplaats Boomkwekerskerkhof Aalsmeer
13

Poëzie op het Boomkwekerskerkhof: Gedichtentuin viert 15 jaar

Bomen krijgen dit jaar een hoofdrol in de Gedichtentuin op het Boomkwekerskerkhof in Aalsmeer. Een feest voor dichters en liefhebbers van poëzie! Lees meer over dit unieke evenement en hoe je zelf kunt meedoen.

Recreatiepark Hornmeer in Aalsmeer
14

Nieuw park geopend in Aalsmeer: Recreatiepark Hornmeer

Op de plek van het voormalige voetbalterrein van VV Aalsmeer is een nieuw park geopend dat al enkele jaren in aanbouw was: Recreatiepark Hornmeer. Vrijdag 26 mei vond de feestelijke opening plaats.

Verhoef Boten Toertocht op de Westeinderplassen
15

De 4e editie van de Verhoef Boten Toertocht gaat dit jaar door

Vorig jaar werd de Verhoef Boten Toertocht geannuleerd vanwege de stortbuien. Dit jaar lijkt alles gelukkig onder controle! Op zondag 17 september worden de peddels weer opgepakt voor de vierde editie van de Verhoef Boten Toertocht in Aalsmeer. Wat staat er op de agenda? Een spannende boottocht over de Westeinderplassen met een kleurrijke parade van…

Rondvaart Aalsmeer met Westeinder Rondvaart
16

Verras je moeder met een lokaal cadeau voor Moederdag

Zondag 14 mei is het Moederdag. Hét moment om haar in het zonnetje te zetten. En wat is er nou leuker dan haar verrassen met een geschenk van een lokale ondernemer uit Aalsmeer? Hiermee maak je niet alleen je moeder, schoonmoeder, echtgenote of ander moederfiguur blij, maar ook de ondernemer. In dit artikel zetten we…

Geraniummarkt in Aalsmeer
17

Geraniummarkt en braderie in hartje Aalsmeer

Op zaterdag 13 mei kun je de mooiste bloemen en planten vinden op de Geraniummarkt in Aalsmeer. De markt vind je aan het Raadhuisplein, met even verderop de braderie op de Zijdstraat.

Slechtvalk kuiken tijdens het broedseizoen in Aalsmeer
18

Broedseizoen van de slechtvalk in de Watertoren van Aalsmeer

Het broedseizoen van de slechtvalk is weer aangebroken. Deze bijzondere roofvogel komt ook voor in Aalsmeer en heeft hier zelfs de beste plek om te nesten uitgekozen: de iconische watertoren!