Nieuws

Het laatste nieuws over Visit Aalsmeer en alle actualiteiten uit het bloemendorp aan het water. Ontdek nieuwe achtergrondinformatie over onze campagnes en leer meer over de locals.

Ride for The Roses Aalsmeer
1

Ride for the Roses: een inspirerend fietsevenement in Aalsmeer

Doe mee met Ride for the Roses, een fietsevenement van KWF Kankerbestrijding. Of je nu kiest voor een route van 25 of 100 km, jouw deelname maakt het verschil!

Kunstroute Aalsmeer 2023
2

Kunstroute Aalsmeer viert 25-jarig jubileum

Ontdek de diversiteit van de Aalsmeerse kunstscene tijdens de 25e Kunstroute: van klassieke schilderijen tot keramiek en live muziek.

Fort Kudelstaart Defence Line of Amsterdam
3

Open Monumentendag Fort bij Kudelstaart

Op zondag 10 september opent het Fort bij Kudelstaart zijn deuren voor het publiek. Een uitgelezen kans om de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie te ontdekken.

Ervaar de Hollandse Plassen
4

Ervaar de Hollandse Plassen deze zomer

De bestuurders, ondernemers en promotieteams van de Hollandse Plassen willen iedereen aanmoedigen om dit prachtige gebied te bezoeken. Samen willen ze ervoor zorgen dat de Hollandse Plassen meer bekendheid krijgen als een toeristische bestemming. Wat deze samenwerking extra bijzonder maakt, is het feit dat de Hollandse Plassen zich uitstrekken over drie provincies en grotendeels gelegen…

5

Het Flower Art Museum blijft!

Goed nieuws: Het Flower Art Museum in Aalsmeer, dat gehuisvest is in een voormalige waterkelder aan de Kudelstaartseweg, heeft een stabiele toekomst gekregen dankzij de aankoop van het pand door een groep betrokken kunstliefhebbers.

Windsurfen op de Westeinderplassen
6

Nieuwe campagne op Visit Aalsmeer: Duurzame Watersport

Visit Aalsmeer heeft een nieuwe online campagne gelanceerd, genaamd Ontdek Watersport in Aalsmeer. Het doel van de campagne is om bezoekers uit de regio aan te moedigen deel te nemen aan duurzame watersport op de Westeinderplassen.

Zonnebrandpaal bij Surfeiland Aalsmeer
7

Gratis zonnebrandcrème bij Zonnebrandpaal op Sufeiland

De Westeinderplassen zijn een favoriete plek om te ontspannen en genieten van het mooie weer in Aalsmeer. Maar terwijl de zon voor veel plezier aan het water zorgt, is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te verbranden.

Gedichtentuin op begraafplaats Boomkwekerskerkhof Aalsmeer
8

Poëzie op het Boomkwekerskerkhof: Gedichtentuin viert 15 jaar

Bomen krijgen dit jaar een hoofdrol in de Gedichtentuin op het Boomkwekerskerkhof in Aalsmeer. Een feest voor dichters en liefhebbers van poëzie! Lees meer over dit unieke evenement en hoe je zelf kunt meedoen.

Recreatiepark Hornmeer in Aalsmeer
9

Nieuw park geopend in Aalsmeer: Recreatiepark Hornmeer

Op de plek van het voormalige voetbalterrein van VV Aalsmeer is een nieuw park geopend dat al enkele jaren in aanbouw was: Recreatiepark Hornmeer. Vrijdag 26 mei vond de feestelijke opening plaats.

Verhoef Boten Toertocht op de Westeinderplassen
10

De 4e editie van de Verhoef Boten Toertocht gaat dit jaar door

Vorig jaar werd de Verhoef Boten Toertocht geannuleerd vanwege de stortbuien. Dit jaar lijkt alles gelukkig onder controle! Op zondag 17 september worden de peddels weer opgepakt voor de vierde editie van de Verhoef Boten Toertocht in Aalsmeer. Wat staat er op de agenda? Een spannende boottocht over de Westeinderplassen met een kleurrijke parade van…

Rondvaart Aalsmeer met Westeinder Rondvaart
11

Verras je moeder met een lokaal cadeau voor Moederdag

Zondag 14 mei is het Moederdag. Hét moment om haar in het zonnetje te zetten. En wat is er nou leuker dan haar verrassen met een geschenk van een lokale ondernemer uit Aalsmeer? Hiermee maak je niet alleen je moeder, schoonmoeder, echtgenote of ander moederfiguur blij, maar ook de ondernemer. In dit artikel zetten we…

Geraniummarkt in Aalsmeer
12

Geraniummarkt en braderie in hartje Aalsmeer

Op zaterdag 13 mei kun je de mooiste bloemen en planten vinden op de Geraniummarkt in Aalsmeer. De markt vind je aan het Raadhuisplein, met even verderop de braderie op de Zijdstraat.

Slechtvalk kuiken tijdens het broedseizoen in Aalsmeer
13

Broedseizoen van de slechtvalk in de Watertoren van Aalsmeer

Het broedseizoen van de slechtvalk is weer aangebroken. Deze bijzondere roofvogel komt ook voor in Aalsmeer en heeft hier zelfs de beste plek om te nesten uitgekozen: de iconische watertoren!

Watertoren van Aalsmeer
14

Evenementen in Aalsmeer 2023: dit is er allemaal te doen in het bloemendorp

In het bruisende Aalsmeer valt het hele jaar door veel te beleven. Van outdoor watersport aan de Westeinderplassen tot livemuziek, braderieën, bloemenkunst en gezelligheid in het oude centrum – ieder seizoen heeft weer andere evenementen die je niet mag missen. We zetten ze hier allemaal voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat…

Vuurwerkshow Aalsmeer tijdens instameet
15

Meer dan 2 miljoen bezoekers voor Visit Aalsmeer in 2022

Het afgelopen jaar hebben de online activiteiten van Visit Aalsmeer meer dan twee miljoen mensen bereikt. Dankzij verschillende campagnes, het promoten van interessante locaties en evenementen in Aalsmeer en het inspelen op de ontwikkeling van social media is ons platform enorm gegroeid. Hiermee bouwt Visit Aalsmeer verder aan een stevig fundament onder de zichtbaarheid en…

De Waterfrontboulevard is vernieuwd en dit kun je er doen!
16

De Waterfrontboulevard is vernieuwd en dit kun je er doen!

Vorig jaar is de Waterfront boulevard van Aalsmeer helemaal vernieuwd. Ben je benieuwd wat je er nu kunt doen?

17

Brouwerij 't Blauwe Hert terug in Aalsmeer

Na zes jaar is de Aalsmeerse bierbrouwerij 't Blauwe hert terug! De bieren 'Bronstig' en 'Hinde' zijn daarmee weer de proeven voor echte bierliefhebbers.

18

Meet the local: de favoriete plekken in Aalsmeer van fotograaf Kick

Kick Spaargaren is de huisfotograaf van Visit Aalsmeer. Hij kent als geen ander de mooiste plekken in Aalsmeer. Wist je dat hij zo’n 35 keer per jaar de Watertoren beklimt?