Nieuws

Het laatste nieuws van Aalsmeer, bloemendorp aan het water. Ontdek nieuwe plekken en meet the locals.

1

Meivakantie in Aalsmeer

De meivakantie staat alweer bijna voor de deur! Dat betekent tijd om leuke activiteiten te doen. Wij geven een aantal tips wat jij kunt doen in de meivakantie in Aalsmeer.

2

Tips voor genieten met Pasen in Aalsmeer

Wil jij in het Paasweekend genieten in Aalsmeer? Dan hebben we een aantal fijne tips voor je op een rij gezet! Kom samen met vrienden en familie genieten!

3

Brouwerij 't Blauwe Hert terug in Aalsmeer

Na zes jaar is de Aalsmeerse bierbrouwerij 't Blauwe hert terug! De bieren 'Bronstig' en 'Hinde' zijn daarmee weer de proeven voor echte bierliefhebbers.

4

Zoek je de bollenvelden bij Aalsmeer? Je vindt ze bij Kudelstaart!

Wil je in Aalsmeer de bollenvelden bekijken? Dan moet je naar Kudelstaart komen. Bij dit dorp aan de Westeinderplassen aan de Bilderdammerweg zie je het kleurige spektakel in april goed!

5

Activiteiten in de Historische Tuin voor de seizoensopening!

Nog even geduld, vanaf 2 april kun je de Historische Tuin weer bezoeken. In maart staan er wel al drie activiteiten in de agenda! Doe mee aan de snoeicursus, workshop botanisch tekenen en kom naar de verkoopdag!

6

Meet the local: de favoriete plekken in Aalsmeer van fotograaf Kick

Kick Spaargaren is de huisfotograaf van Visit Aalsmeer. Hij kent als geen ander de mooiste plekken in Aalsmeer. Wist je dat hij zo’n 35 keer per jaar de Watertoren beklimt?

7

Beste fotospots Aalsmeer

Zoek je de meest fotogenieke plekken van Aalsmeer? Dit zijn de beste fotospots. Iedereen wil tegenwoordig een mooie foto voor op Instagram kunnen plaatsen. We tippen je de gaafste plekken!

8

Mooiste plekken van Aalsmeer in de winter

De vier seizoenen zorgen ervoor dat het bloemendorp aan het water steeds weer anders is. In de winter kun je natuurlijk ook de mooiste plekken bezoeken. Ben jij benieuwd wat de stops zijn die je zeker moet maken? Lees dan verder!

9

Rondvaart over Westeinderplassen, ook in de winter!

Trek een extra dikke jas aan en scheep in voor een winterse rondvaart over de Westeinderplassen, de Grote Poel en Kleine Poel. Rondvaartbedrijf Westeinder vaart ook in de wintermaanden door.

10

Aalsmeer onderdeel van nieuwe lange fietsroute Waterlinie

Wist je dat Aalsmeer onderdeel is van lange fietsroute Waterlinie? Deze tour van 410 kilometer verbindt alle waterlinies in Nederland.

11

Verdien shoptegoed met je decemberaankopen in Aalsmeer!

December is DE tijd om anderen te verrassen met een leuk cadeau en jezelf te verwennen met een nieuwe outfit. Ga nu alvast naar de Aalsmeerse winkeliers en maak kans op shoptegoed!

12

Tips voor de herfstvakantie in Aalsmeer

Wat ga jij in de herfstvakantie doen? De herfstvakantie in Aalsmeer begint zaterdag 16 oktober tot en met zondag 24 oktober. In Aalsmeer zijn er leuke activiteiten om met je kinderen te doen. Van leerzame activiteiten tot springen en klauteren.

13

Aalsmeer Flower Festival gaat door in 2021 op 3 locaties

Aalsmeer Flower Festival doet haar naam eer aan met een kleurrijk weekend dat volledig in het teken staat van bloemen, planten, kunst, muziek, eten en drinken. Dit festival is dé kans om de fascinerende wereld van de Aalsmeerse sierteelt te ontdekken. Voor het Aalsmeer Flower Festival ben

14

Wild Aalsmeer door de ogen van Instagrammers

Hoe Wild is Aalsmeer nu echt? Samen met een aantal Instagrammers gingen we de Westeinderplassen om zodat we dit met eigen ogen konden aanschouwen. De jungle van Aalsmeer verken je natuurlijk het beste met de boot van de Westeinderondvaart. Wat je onderweg zoal tegenkomt? Prachtige hortensia’s waarvan een bijzonder soort met zwarte stelen aan de…

15

Beleef Fort Kudelstaart nu met je team op unieke wijze

2 jaar na de eerste ideeën is het dan eindelijk zover: de nieuwe unieke beleving ‘Fort K’ opent op het Unesco Werelderfgoed van het Zeilfort in Kudelstaart. In deze tijdelijke historische escape battle voor 2 tot 12 personen heb je 75 minuten de tijd om het Fort binnen te dringen. In het Fort heeft zich…

Bloemenveiling Aalsmeer
16

Vanaf 16 augustus kun je de grootste bloemenveiling van de wereld weer bezoeken!

Het heeft even geduurd door coronamaatregelen maar de bloemenveiling in Aalsmeer is vanaf maandag 16 augustus weer toegankelijk voor bezoekers. Kom met eigen ogen kijken naar het veilproces van bloemen uit 50 landen en de verbazingwekkende logistiek op de vloer. Ga bij voorkeur ’s ochtends vroeg, want een veiling is een markt, op = op.…

17

Hoofdrol voor Westeinderplassen in mini documentaire Wild Aalsmeer

De mini documentaire Wild Aalsmeer van regisseur JW Schram ging donderdag 15 juli in première. Hierin staat het bijzondere natuurgebied de Westeinderplassen, midden in één van de drukste gebieden van Nederland, centraal. In Wild Aalsmeer zijn de Westeinderplassen en omgeving van Aalsmeer te zien, zoals weinig mensen die kennen. Een natuurgebied vol unieke plant- en…

18

Vanaf 22 maart is FloriWorld weer te bezoeken!

Met bloemenlint en snoeischaar werd de nieuwste interactieve bloemen en plantenattractie vorige week officieel heropend door de Burgemeester van Aalsmeer. Na de opening in de zomer van 2020 heeft FloriWorld na 4 maanden haar deuren moeten sluiten in verband met de coronacrisis.