Nieuws

Het laatste nieuws van Aalsmeer, bloemendorp aan het water. Ontdek nieuwe plekken en meet the locals.

1

Beste plekken om de vuurwerkshow Aalsmeer te zien?

Voor de vuurwerkshow op zaterdag 3 september wil je natuurlijk een goed plekje hebben om de show goed te bekijken. Wij hebben de beste plekken voor je op een rijtje gezet. Zorg dat je rond 23:00 klaar zit om het grote spectaculaire vuurwerk te bewonderen.

2

Wanneer is het vuurwerkfestival Vuur & Licht in Aalsmeer?

Het is bijna zo ver en dan barst het spektakel los op de Westeinderplassen. Zoals elk jaar wordt het Vuurwerkfestival Vuur & Licht georganiseerd in Aalsmeer. In 2022 is het op zaterdag 3 september.

3

De Waterfrontboulevard is vernieuwd en dit kun je er doen!

Vorig jaar is de Waterfront boulevard van Aalsmeer helemaal vernieuwd. Ben je benieuwd wat je er nu kunt doen?

4

Houd je hoofd koel tijdens de hittegolf in Aalsmeer

Het wordt in de zomer steeds vaker lang warm. We geven je graag onze tips tijdens een hittegolf in Aalsmeer!

Wat te zien en doen in Aalsmeer
5

Tips voor een leuke Hemelvaartsdag in Aalsmeer

Op donderdag 26 mei 2022 is het weer Hemelvaartsdag en dat betekent voor velen de start van een lang - en hopelijk zonnig - weekend. Kom jij gezellig voor een dag of weekend naar Aalsmeer? Dit is er te doen op het gebied van bloemen, water, fietsen en wandelen.

6

Meivakantie in Aalsmeer

De meivakantie staat alweer bijna voor de deur! Dat betekent tijd om leuke activiteiten te doen. Wij geven een aantal tips wat jij kunt doen in de meivakantie in Aalsmeer.

7

Tips voor genieten met Pasen in Aalsmeer

Wil jij in het Paasweekend genieten in Aalsmeer? Dan hebben we een aantal fijne tips voor je op een rij gezet! Kom samen met vrienden en familie genieten!

8

Brouwerij 't Blauwe Hert terug in Aalsmeer

Na zes jaar is de Aalsmeerse bierbrouwerij 't Blauwe hert terug! De bieren 'Bronstig' en 'Hinde' zijn daarmee weer de proeven voor echte bierliefhebbers.

9

Zoek je de bollenvelden bij Aalsmeer? Je vindt ze bij Kudelstaart!

Wil je in Aalsmeer de bollenvelden bekijken? Dan moet je naar Kudelstaart komen. Bij dit dorp aan de Westeinderplassen aan de Bilderdammerweg zie je het kleurige spektakel in april goed!

10

Activiteiten in de Historische Tuin voor de seizoensopening!

Nog even geduld, vanaf 2 april kun je de Historische Tuin weer bezoeken. In maart staan er wel al drie activiteiten in de agenda! Doe mee aan de snoeicursus, workshop botanisch tekenen en kom naar de verkoopdag!

Kinderen in Aalsmeer
11

12x tips voor de voorjaarsvakantie in Aalsmeer

Het is weer bijna voorjaarsvakantie in Aalsmeer en dus het noorden van Nederland, gevierd van 19 februari tot en met 27 februari. Ook in Aalsmeer zijn er dan leuke activiteiten te doen met kinderen. Van leerzame activiteiten tot springen en klauteren.

12

Meet the local: de favoriete plekken in Aalsmeer van fotograaf Kick

Kick Spaargaren is de huisfotograaf van Visit Aalsmeer. Hij kent als geen ander de mooiste plekken in Aalsmeer. Wist je dat hij zo’n 35 keer per jaar de Watertoren beklimt?

13

Het Flower Art Museum is weer open!

Het Flower Art Museum is vanaf 27 januari weer open. Ze kijken er naar uit om weer bezoekers te ontvangen en de prachtige bloemenkunst te delen met iedereen die daar interesse in heeft.

14

Beste fotospots Aalsmeer

Zoek je de meest fotogenieke plekken van Aalsmeer? Dit zijn de beste fotospots. Iedereen wil tegenwoordig een mooie foto voor op Instagram kunnen plaatsen. We tippen je de gaafste plekken!

15

Mooiste plekken van Aalsmeer in de winter

De vier seizoenen zorgen ervoor dat het bloemendorp aan het water steeds weer anders is. In de winter kun je natuurlijk ook de mooiste plekken bezoeken. Ben jij benieuwd wat de stops zijn die je zeker moet maken? Lees dan verder!

Valentijnsdag
16

Vier de dag van de liefde met lokale ondernemers

Of je nu kiest voor een ontbijt, brunch, lunch of diner, de horeca en winkeliers in Aalsmeer maken de dag van de liefde voor jou compleet met heerlijke maaltijden óf een mooi cadeau. We zetten alle restaurants en winkels op een rij die iets speciaals doen dit jaar. Van bubbels en heerlijke zoetigheden tot een…

17

Rondvaart over Westeinderplassen, ook in de winter!

Trek een extra dikke jas aan en scheep in voor een winterse rondvaart over de Westeinderplassen, de Grote Poel en Kleine Poel. Rondvaartbedrijf Westeinder vaart ook in de wintermaanden door.

18

Aalsmeer onderdeel van nieuwe lange fietsroute Waterlinie

Wist je dat Aalsmeer onderdeel is van lange fietsroute Waterlinie? Deze tour van 410 kilometer verbindt alle waterlinies in Nederland.