Bloemen

Zet jij graag de bloemetjes buiten? Kom dan naar Aalsmeer! Ons bloemendorp staat internationaal bekend als de bakermat van de bloemteelt. Met als blikvanger natuurlijk Bloemenveiling Royal FloraHolland, de grootste marktplaats ter wereld voor bloemen en planten. Andere absolute aanraders zijn de geurige rozentuinen van de Historische Tuin, waar planten en bloemen nostalgische gevoelens laten ontkiemen, en het museum vol bloemenkunst: Flower Art Museum.

Ontdek de leukste bloemenactiviteiten in Aalsmeer

Populaire artikelen

Aalsmeer: de ultieme hotspot voor bloemenliefhebbers

Bewonder de bloemen in het kleurrijke bloemendorp Aalsmeer

Aalsmeer is hét bloemendorp van Nederland. Dankzij de wereldbekende bloemenveiling is Aalsmeer onlosmakelijk verbonden met het thema bloemen. Maar er is ook genoeg andere natuur te ontdekken! Aalsmeer ligt namelijk aan de Westeinderplassen en biedt hierdoor eindeloos veel ruimte voor watersport en recreatie aan het water. Ontdek wat er allemaal te beleven valt en kom een dagje naar het kleurrijke bloemenhart van de randstad!

Bloemenveiling Royal FloraHolland Aalsmeer  

Aalsmeer is wereldbekend geworden dankzij de bloemenveiling. Het dorp ligt vlak naast de bollenstreek. Vanaf Kudelstaart kun je de bollenvelden met eigen ogen bewonderen. Maar de Bloemenveiling Royal FloraHolland vindt plaats in Aalsmeer, de grootste marktplaats van bloemen en planten ter wereld. Wanneer je een bezoek brengt aan de bloemenveiling in Aalsmeer kun je met eigen ogen zien hoe dit veilingproces in zijn werk gaat. Je ziet onder andere een aanhoudende stroom van wel duizenden karren met bloemen en planten voorbijtrekken, enorm boeiend!

Flower Art Museum en De Historische Tuin Aalsmeer  

Om meer te leren over de culturele impact van de bloemenveiling op de omgeving kun je terecht bij het Flower Art Museum. Naast kleurrijke kunst gemaakt met bloemen uit de regio kun je hier ook hedendaagse kunst bewonderen. Bij De Historische Tuin Aalsmeer vind je naast geurige bloemen en planten ook een tuinbouwmuseum met oude gereedschappen en bedrijfsmiddelen, zoals een authentieke seringenslee. Vergeet na afloop niet langs te gaan bij een van de bloemenwinkels in Aalsmeer, voor een mooi bosje bloemen voor thuis. 

Bloemenactiviteiten in Aalsmeer

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was kun je bij het interactieve FloriWorld Aalsmeer de wereld van bloemen en planten volledig ervaren. Al je zintuigen worden hier geprikkeld: je hoort, ziet, ruikt en voelt de bloemen door een virtuele ervaring die bijna niet te onderscheiden is van levensecht. Zo rijd je virtueel mee op de rug van een bij, wandel je langs de Amsterdamse grachten en kun je aan het einde van de rit mee doen aan een bloemenveiling. Bij restaurant Bloom kun je heerlijk bijkomen met een hapje en een drankje, om deze bijzondere dag af te sluiten. Neem ook eens een kijkje bij het Boerma Instituut en leer bloemschikken, en bezoek Tuincentrum het Oosten, het grootste tuincentrum van Nederland!