Bloemen & Natuur

Aalsmeer is hét bloemendorp van Nederland. Dankzij de wereldbekende bloemenveiling is Aalsmeer onlosmakelijk verbonden met het thema bloemen. Maar er is ook genoeg andere natuur te ontdekken! Aalsmeer ligt namelijk aan de Westeinderplassen en biedt hierdoor eindeloos veel ruimte voor recreatie aan het water. Ontdek wat er allemaal te beleven valt en kom een dagje naar het kleurrijke bloemenhart van de randstad!

Ontdek de leukste bloemenactiviteiten in Aalsmeer

Om meer te leren over de culturele impact van de bloemenveiling op de omgeving kun je terecht bij het Flower Art Museum. Naast kleurrijke kunst gemaakt met bloemen uit de regio kun je hier ook hedendaagse kunst bewonderen. Bij De Historische Tuin Aalsmeer vind je naast geurige bloemen en planten ook een tuinbouwmuseum met oude gereedschappen en bedrijfsmiddelen, zoals een authentieke seringenslee. Vergeet na afloop niet langs te gaan bij een van de bloemenwinkels in Aalsmeer, voor een mooi bosje bloemen voor thuis. 

Ervaar de mooiste bloemen tijdens ieder seizoen

Winter, herfst, zomer en lente: tijdens ieder seizoen kun je in Aalsmeer terecht voor de leukste bloemenactiviteiten. Ook wanneer de bollenvelden en seringenakkers niet in bloei staan! Dankzij de verschillende musea kun je het hele jaar door genieten van de mooiste bloemen in de vorm van kunst en cultuur. Daarbij kun je bij de bloemenveiling Royal FloraHolland elke dag terecht voor een kijkje achter de schermen.

Aalsmeer: de ultieme hotspot voor bloemenliefhebbers

Aalsmeer is wereldbekend geworden dankzij de bloemenveiling. Het dorp ligt vlak naast de bollenstreek. Vanaf Kudelstaart kun je de bollenvelden met eigen ogen bewonderen. Bloemenveiling Royal FloraHolland vindt plaats in Aalsmeer, de grootste marktplaats van bloemen en planten ter wereld. Wanneer je een bezoek brengt aan de bloemenveiling in Aalsmeer kun je met eigen ogen zien hoe dit veilingproces in zijn werk gaat.

Ontdek de natuur in Aalsmeer

Dankzij de ligging aan de Westeinderplassen is Aalsmeer een natuurrijke omgeving. Je kunt hier dan ook heerlijk wandelen, fietsen en varen door de prachtige natuur. Ontdek wat er te beleven valt qua recreatie en zoek de rust op in het hart van de Randstad!

Wild- VisitAalsmeer

Documentaire Wild Aalsmeer

In de mini documentaire Wild Aalsmeer van regisseur JW Schram staat het bijzondere natuurgebied de Westeinderplassen centraal. In Wild Aalsmeer zijn de Westeinderplassen en omgeving van Aalsmeer op een manier te zien zoals weinig mensen die kennen. Een adembenemende reis door een natuurgebied vol unieke plant- en diersoorten die in de omgeving hun thuis hebben gevonden.

Mini documentaire Wild Aalsmeer