Hoofdrol voor Westeinderplassen in mini documentaire Wild Aalsmeer

De mini documentaire Wild Aalsmeer van regisseur JW Schram ging donderdag 15 juli in première. Hierin staat het bijzondere natuurgebied de Westeinderplassen, midden in één van de drukste gebieden van Nederland, centraal. In Wild Aalsmeer zijn de Westeinderplassen en omgeving van Aalsmeer te zien, zoals weinig mensen die kennen. Een natuurgebied vol unieke plant- en diersoorten die in de omgeving hun thuis hebben gevonden.

Natuurgebied onder de rook van Schiphol

De Westeinderplassen liggen ingeklemd tussen één van de grootste luchthavens van Europa en een knooppunt aan snelwegen. Het landschap dat door de eeuwen heen op een unieke manier is ontstaan. Bovenal is het een plek, waar de natuur wilder is dan je eigenlijk zou denken.

Aalsmeerse flora en fauna in beeld

In deze korte documentaire is de diversiteit van de flora en fauna in beeld gebracht. Zo zijn er beelden van onder meer de beschermde diersoorten zoals de slechtvalk, meerval en veenmol te verwachten, en zijn daarnaast ook seringen, zonnedauw, libelles, palingen, kikkers, maar ook een prachtige zons op- en ondergang te zien.

Voice over door Gerard Joling

De voice over wordt verzorgd door één van de bekendste inwoners van Aalsmeer, Gerard Joling: “Het is echt een prachtig stukje natuur dat dicht bij mijn huis ligt. Veel mensen weten niet dat er zoveel moois te zien is bij de Westeinderplassen. JW heeft dat mooi in beeld gebracht. Het is zeker de moeite waard om de Westeinderplassen eens te bezoeken”.

Crossmediale campagne

“De mini-documentaire Wild Aalsmeer is een initiatief van Visit Aalsmeer. De première vormt ook de aftrap van de brede marketingcampagne Wild Aalsmeer”, aldus wethouder Robert van Rijn. Met deze crossmediale campagne worden Aalsmeer, de Westeinderplassen en het unieke gebied met Flora en Fauna in de etalage gezet. Tientallen toonaangevende Instagramfotografen en reisbloggers delen de komende dagen de trailer van Wild Aalsmeer met hun community of gaan zelf Wild Aalsmeer beleven tijdens de Instameet op zaterdag 17 juli. Vanaf donderdag vindt er drie weken lang een online en offline media campagne plaats om dit unieke natuurgebied onder de aandacht te brengen.

Meer informatie is te vinden op speciaal ontwikkelde campagnepagina www.wildaalsmeer.nl, waar de documentaire ook is te zien. Hieronder vind je de trailer die je alvast een tipje van de sluier geeft.

Wild- VisitAalsmeer