Fietsen & wandelen

Dankzij de ligging aan de Westeinderplassen is Aalsmeer de ultieme plek voor het maken van heerlijk lange fietstochten en wandelingen. Daarnaast geeft de bloemencultuur een kleurrijk tintje aan het landschap en kun je dankzij de rijke geschiedenis veel bijzondere monumenten bewonderen in en rond Aalsmeer. Trek je wandelschoenen dus maar aan en haal je mountainbike uit de schuur – ontdek de prachtige omgeving van Aalsmeer, voor een heerlijk dagje uit in de buitenlucht!

Ontdek de mooiste plekken in Aalsmeer

In de groene omgeving van Aalsmeer kun je heerlijk fietsen en wandelen. Samen met de hond, alleen of met vrienden en familie – er is voor iedere gelegenheid wel een mooie bestemming te bedenken. De prachtige natuur in Aalsmeer geeft je de mogelijkheid om even helemaal te ontspannen.

Fietsroutes in Aalsmeer

Sportieve fietsliefhebbers kunnen in Aalsmeer letterlijk alle kanten op. Wat dacht je van de Fortenfietsroute die je via de vuurlijn langs de forten van de Stelling van Amsterdam brengt? Of fiets een Rondje Poel, de 23 kilometer lange fietsroute rondom de Westeinderplassen. Hier rij je dwars door de natuur, langs het water en met adembenemende uitzichten.

Verken de prachtige omgeving van Aalsmeer

Het groene landschap van Aalsmeer is goed te verkennen door middel van een van de verschillende routes. Je kunt te voet, per fiets, of zelfs per boot de natuurrijke omgeving ingaan. Laat je verrassen door de cultuur, de verschillende monumenten zoals oude molens en kerken, en kom tot rust in het bos of aan het water. Bekijk snel welke routes er allemaal zijn en ga vandaag nog op pad om Aalsmeer te ontdekken!

Wandelroutes in Aalsmeer

Er zijn verschillende wandelroutes door Aalsmeer waarbij je niet alleen de natuur, maar ook de geschiedenis van het bloemendorp beter kunt leren kennen. Tijdens de historische wandelroute loop je langs 36 historische locaties waar de geschiedenis is geschreven. Door middel van informatieborden met teksten en beelden kom je meer te weten over de achtergrond van elk monument. Goed om te weten: Aalsmeer is ook onderdeel van Wandelnetwerk Noord-Holland, van Diemen tot Aalsmeer en van Amsterdam via Amstelveen en Ouder Amstel naar Uithoorn.