Fietsen & wandelen

Met de Westeinderplassen, bloemencultuur en rijke geschieden voor de deur, is Aalsmeer dé plek voor prachtige, uitdagende en interessante fietstochten en wandelroutes. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het Schinkelbos: een uniek mozaïek van nat en droog bos. Ontdek de rijke geschiedenis van Aalsmeer via de historische fiets- en wandelroute. Of kies één van de andere prachtige routes in en om Aalsmeer.

Ontdek de natuurrijke omgeving van Aalsmeer

Dankzij de ligging aan de Westeinderplassen is Aalsmeer de ultieme plek voor het maken van heerlijk lange fietstochten en wandelingen. Daarnaast geeft de bloemencultuur een kleurrijk tintje aan het landschap en kun je dankzij de rijke geschiedenis veel bijzondere monumenten bewonderen in en rond Aalsmeer. Trek je wandelschoenen dus maar aan en haal je mountainbike uit de schuur – ontdek de prachtige omgeving van Aalsmeer, voor een heerlijk dagje uit in de buitenlucht!

Fietsen in Aalsmeer 

Voor fietsliefhebbers is Aalsmeer de perfecte plek om eropuit te gaan. Of je nu een beginner of een ervaren fietser bent, er zijn tal van routes om te verkennen. Voor een ontspannen rit zijn de vlakke paden in en rond het bloemendorp ideaal, terwijl meer avontuurlijke fietsers enkele van de uitdagendere fietspaden kunnen uitproberen. Fiets bijvoorbeeld langs de Westeinderplassen of langs de Waterlinie en geniet van een uitgebreide lunch bij een van de restaurants aan het water. Op zoek naar een langere fietstocht? Vanuit Aalsmeer kun je op de fiets gemakkelijk naar Amsterdam of Haarlem rijden, of naar een van de natuurgebieden in de omgeving, zoals het het Haarlemmermeerse Bos.

Wandelen in Aalsmeer  

In de groene omgeving van Aalsmeer kun je heerlijk wandelen. Samen met de hond, alleen of met vrienden en familie – er is voor iedere gelegenheid wel een mooie wandelroute te bedenken. De natuur in Haarlemmermeer geeft je de mogelijkheid om even helemaal te ontspannen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het Schinkelbos of langs de Westeinderplassen en geniet van het rustgevende uitzicht. Aalsmeer is ook onderdeel van Wandelnetwerk Noord-Holland, van Diemen tot Aalsmeer en van Amsterdam via Amstelveen en Ouder Amstel naar Uithoorn.

Speciale fiets- en wandelroutes

Met haar centrale ligging, weelderig groene glooiende heuvels, kronkelende rivieren en pittoreske kanalen is Aalsmeer een perfect startpunt voor buitenactiviteiten. Het is dan ook geen verrassing dat Aalsmeer een populaire bestemming voor fiets- en wandelliefhebbers is. Je vindt diverse fiets- en wandelroutes in Aalsmeer. De fietsroutes zijn geschikt voor zowel ervaren fietsers die op zoek zijn naar een uitdaging, als voor beginnende fietsers die de natuur willen verkennen. De wandelroutes brengen je niet alleen door de natuur maar ook langs monumenten, kunst en cultuur. Of je nu kiest voor fietsen of wandelen in Aalsmeer, je beleeft hier gegarandeerd een onvergetelijke dag!