Fiets of wandel de Amb8route

Amb8route Aalsmeer: lokale ambacht tijdens fiets- en wandelroute

Zeep gemaakt van natuurlijke producten, vers gerookte paling, bloeiende bloemen en nostalgische meubels. Dit zijn slechts een paar ambachten uit Kudelstaart en De Kwakel, in de omgeving van Aalsmeer. Je fiets of wandelt langs deze lokale ambachten met de routekaart van de Amb8route. Tijdens deze unieke Amb8route vanuit Aalsmeer zetten negen deelnemende locaties en een theetuin, op een prachtige plek aan de Amstel, hun poorten en deuren open voor het publiek. Ideaal voor fietsers en wandelaars die het genieten van de natuur graag afwisselen met culturele activiteiten.

Amb8route: ambacht in Aalsmeer en omgeving

Langs de fiets- en wandelroute van achttien kilometer ontdek je een rijke variatie aan ambachten. Van pottenbakken, palingroken en zeep maken tot bloembollen kweken en koken met ambachtelijke gemaakte kruidenolie en kruidenmixen. De route voert je ook langs de galerie in een voormalig turfstekerspand, een heus beeldeneiland, een authentieke zuivelboerderij en een teken-atelier. In de theetuin langs de Tolhuisstraat kun je heerlijk bijkomen van alle indrukken.

Dagprogramma voor groepen

Deze route vol ambacht in Aalsmeer en omgeving is een aanrader voor kleine en grotere groepen. Voor groepen tot zes personen is een uitgebreid dagprogramma opgesteld. Hierbij kies je vooraf op welke locaties jullie meer tijd wil doorbrengen. Voor groepen van zes tot twintig personen is de route een mooie aanvulling op een workshop bij een van de ambachten. Je kunt dan de route fietsen en bijvoorbeeld bij twee ambachten een uitgebreide rondleiding reserveren. Maak jullie er een weekendje weg in Aalsmeer van? Dan zijn er ook volop mogelijkheden, zoals de route opsplitsen en een bepaald ambacht uitgebreider bezoeken.