Routes

Zoek je fietsroutes, wandelroutes of vaarroutes om Aalsmeer en omgeving te ontdekken? Bewandel het Vuurlijnpad, fiets de Fortenfietsroute of kano over de Bovenlanden. Alle routes vind je hier op een rijtje zodat jij alleen maar het juiste vervoersmiddel hoeft uit te zoeken.

Ontdek de leukste routes door Aalsmeer

Populaire artikelen

De mooiste fietstochten en wandelroutes in Aalsmeer

Het groene landschap van Aalsmeer in Haarlemmermeer is goed te verkennen door middel van een van de verschillende routes. Je kunt te voet, per fiets, of zelfs per boot de natuurrijke omgeving ingaan. Laat je verrassen door de cultuur, de verschillende monumenten zoals oude molens en kerken, en kom tot rust in het bos of aan het water. Bekijk snel welke routes er allemaal zijn en ga vandaag nog op pad om Aalsmeer te ontdekken!

Fietsroutes in Aalsmeer 

Sportieve fietsliefhebbers kunnen in Aalsmeer letterlijk alle kanten op. Wat dacht je van de Fortenfietsroute die je via de vuurlijn langs de forten van de Stelling van Amsterdam brengt? Of fiets een ‘Rondje Poel’, de 23 kilometer lange fietsroute rondom de Westeinderplassen. Hier rij je dwars door de natuur, langs het water en met adembenemende uitzichten. Bij de verschillende horecagelegenheden in Aalsmeer kun je makkelijk even op adem komen terwijl je geniet van een gezonde lunch en een kop koffie.

Wandelroutes in Aalsmeer 

Er zijn verschillende wandelroutes door Aalsmeer waarbij je niet alleen de natuur, maar ook de geschiedenis van het bloemendorp beter kunt leren kennen. Tijdens de historische wandelroute loop je langs 36 historische locaties waar de geschiedenis is geschreven. Door middel van informatieborden met teksten en beelden kom je meer te weten over de achtergrond van elk monument. Goed om te weten: Aalsmeer is ook onderdeel van Wandelnetwerk Noord-Holland, van Diemen tot Aalsmeer en van Amsterdam via Amstelveen en Ouder Amstel naar Uithoorn.

Vaarroutes in Aalsmeer  

Niet alleen te voet of per fiets is de omgeving van Aalsmeer te verkennen, maar ook per boot! Dankzij de ligging aan het water van de prachtige Westeinderplassen kun je vanuit Aalsmeer ook via het water een vaartocht maken. Ontdek de verschillende vaarroutes en beleef een geweldige dag op het water. Door aan te meren bij een van de verschillende restaurants aan het water in Aalsmeer kun je de dag afsluiten met een heerlijk diner bij zonsondergang, voor een ultiem vakantiegevoel. Wil je nog meer avontuur? Huur dan een kano en volg de speciale Kanoroute van de Stichting De Bovenlanden, een bijzondere tocht over de Kleine Poel in Aalsmeer.