Historische fiets- en wandelroute

Aalsmeer wandelend of fietsend ontdekken? Goed idee! In en rondom ons dorp heb je leuke, interessante en uitdagende fiets- en wandelroutes. Routes met onderweg tal van bezienswaardigheden. Een van die tochten is de historische fiets- en wandelroute door Aalsmeer, Kudelstaart en Kalslagen. Uitgestippeld door Stichting Oud Aalsmeer.

De historische fiets- en wandelroute (40 kilometer)
Deze fietsroute is 40 kilometer lang en loopt van Bovenkerk, via Kudelstaart tot Calslagen. De wandeltocht door Aalsmeer is een route van 15 kilometer lang. De routes brengen je langs 36 historische locaties: 26 monumenten en 10 plekken waar geschiedenis is geschreven. Informatieborden met teksten en beelden vertellen een kortverhaal over de achtergrond van elk monument. Via speciaal aangebrachte QR-codes kun je met de smartphone in de desbetreffende geschiedenis duiken.

Fietsroute ‘Rondje Aalsmeer’
Om Aalsmeer en omgeving op de fiets te ontdekken, is het ‘Rondje Aalsmeer’ ook een aanrader. Een fietsroutenetwerk door ons prachtige landschap en langs de Westeinderplassen. Onderweg kun je tussenstops maken bij allerlei interessante bezienswaardigheden, zoals: De Historische TuinFlower Art Museum, een kaasboerderij en kwekerijen. En natuurlijk kom je onderweg ook de nodige horecagelegenheden tegen.

Glas & Land routes
Je kunt ook kiezen voor een van de vier zogeheten Glas & Landroutes. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Haarlemmermeer werken daarin samen om de duurzaamheid, leefbaarheid en economische vitaliteit van dit gebied te verbeteren. Vanuit die gedachte is het project Glas & Land ontstaan, in de vorm van vier wandel- en fietsroutes in het landschap. In het gebied rondom de Stelling van Amsterdam met zijn forten en Vuurlijn, de poldersporen en de landscheiding.

De folder kost 4,50 euro en is te verkrijgen bij Boekhuis Aalsmeer, Bruna, Bertram & Brood en Waning Tweewielers. In het Oosteinde bij Mégalos Aalsmeerderweg 208a (ingang achterom) en bij Bakkerij Vooges aan het Poldermeesterplein. In Kudelstaart verkoopt Meer voor Fietsen de folder.