Historische fiets- en wandelroute

Wandelen in Aalsmeer

Aalsmeer wandelend of fietsend ontdekken? Goed idee! In en rondom ons dorp heb je leuke, interessante en uitdagende fiets- en wandelroutes. Routes met onderweg tal van bezienswaardigheden. Een van die tochten is de historische fiets- en wandelroute door Aalsmeer, Kudelstaart en Calslagen. Uitgestippeld door Stichting Oud Aalsmeer.

Fietsroute van 40km en wandelroute van 15km

Deze fietsroute is veertig kilometer lang en loopt van Bovenkerk, via Kudelstaart tot Calslagen. De wandeltocht door Aalsmeer is een route van vijftien kilometer lang. De routes brengen je langs 36 historische locaties: 26 monumenten en 10 plekken waar geschiedenis is geschreven. Informatieborden met teksten en beelden vertellen een kort verhaal over de achtergrond van elk monument. Via speciaal aangebrachte QR-codes kun je met de smartphone in de desbetreffende geschiedenis duiken.

Fietsroute ‘Rondje Aalsmeer’

Om Aalsmeer en omgeving op de fiets te ontdekken, is het ‘Rondje Aalsmeer’ ook een aanrader. Een fietsroutenetwerk door ons prachtige landschap en langs de Westeinderplassen. Onderweg kun je tussenstops maken bij allerlei interessante bezienswaardigheden, zoals: de Historische TuinFlower Art Museum, een kaasboerderij en kwekerijen. En natuurlijk kom je onderweg ook de nodige horecagelegenheden tegen.

Credits: Eelco Roos

Glas & Land routes Aalsmeer

Je kunt ook kiezen voor een van de vier zogeheten Glas & Landroutes. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Haarlemmermeer werken daarin samen om de duurzaamheid, leefbaarheid en economische vitaliteit van dit gebied te verbeteren. Vanuit die gedachte is het project Glas & Land ontstaan, in de vorm van vier wandeltochten en fietsroutes in het landschap. In het gebied rondom de Stelling van Amsterdam met zijn forten en Vuurlijn, de poldersporen en de landscheiding.

De folder met de routes in en rondom Aalsmeer kost €4,50 en is te verkrijgen bij Boekhuis Aalsmeer, Bruna, Bertram & Brood en Waning Tweewielers. In Kudelstaart verkoopt Meer voor Fietsen de folder.