Kunst & Cultuur

Liefhebbers van kunst en cultuur zijn in Aalsmeer aan het juiste adres. Zo pronkt langs de oevers van de Westeinderplassen de historische Watertoren van Aalsmeer, een architectonisch hoogtepunt waar je op gezette tijden kunt genieten van een grandioos uitzicht tot ver buiten Aalsmeer. Een andere aanrader voor kunstliefhebbers is het Flower Art museum, met een rijke collectie bloemenkunst. Wie graag zelf de mouwen opstroopt voor het maken van bloemencreaties is aan het juiste adres bij het Boerma Instituut.

Bewonder de kunst en cultuur in Aalsmeer

Van de Historische Tuin en het Flower Art Museum tot de vele forten en monumenten verspreid over het beroemde bloemendorp – er is hier voor ieder wat wils om te bewonderen en te waarderen! Ontdek de mooiste culturele activiteiten en leer meer over de bijzondere bloemencultuur van Aalsmeer. 

Locals aan het woord

Aalsmeer organiseert diverse activiteiten voor zowel kunst- als cultuurliefhebbers van elke leeftijdscategorie. In deze serie spreken we inspirerende inwoners van Aalsmeer over kunst, muziek, architectuur en de rijke geschiedenis van het bloemendorp.

Bezoek de mooiste monumenten van Aalsmeer

Aalsmeer heeft verschillende bijzondere monumenten, zoals het Oude raadhuis in de Dorpsstraat, de imposante Watertoren Aalsmeer en drie molens, waaronder Korenmolen de Leeuw. Een ander monument dat jaarlijks veel bezoekers trekt is Fort Aalsmeer, een van de vele forten van de Stelling van Amsterdam, een militaire verdedigingslinie gebouwd tussen 1880 en 1914, en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.