Kunst & Cultuur

De liefhebbers van kunst en cultuur worden in Aalsmeer op hun wenken bediend. Zo pronkt langs de oevers van de Westeinderplassen de historische Watertoren van Aalsmeer, een architectonisch hoogtepunt waar je op gezette tijden kunt genieten van een grandioos uitzicht tot ver buiten Aalsmeer. Een andere aanrader voor kunstliefhebbers is het Flower Art museum, met een rijke collectie bloemenkust. Wie graag zelf even de mouwen opstroopt voor het maken van bloemcreaties, is aan het juiste adres bij het gerenommeerde Boerma Instituut.

Cultuur Locals

Ontdek de leukste activiteiten en monumenten in Aalsmeer

Aalsmeer is een dorp vol geschiedenis en cultuur. Van het Flower Art Museum en de Historische Tuin tot de vele forten en monumenten verspreid over het beroemde bloemendorp – er is hier voor ieder wat wils om te bewonderen en te waarderen! Ontdek de mooiste culturele activiteiten en leer meer over de rijke geschiedenis van Aalsmeer en de omgeving van Haarlemmermeer. 

Culturele activiteiten in Aalsmeer 

Kunstliefhebbers zijn in Aalsmeer aan het juiste adres. Het dorp organiseert diverse activiteiten voor zowel kunst- als cultuurliefhebbers van elke leeftijdscategorie. Het is dan ook geen wonder dat Aalsmeer jaarlijks zoveel bezoekers trekt! Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je langs de monumenten en culturele highlights brengen. Ook organiseren verschillende instellingen leuke bezigheden. Zo kun je verschillende ateliers in Aalsmeer bezoeken en bij het gerenommeerde Boerma Instituut kun je zelf bloemcreaties maken! Een perfect aandenken aan een dagje uit in het bloemendorp.

De mooiste monumenten in Aalsmeer

Aalsmeer heeft verschillende bijzondere monumenten, zoals het Oude raadhuis in de Dorpsstraat, de imposante Watertoren Aalsmeer en drie molens, waaronder Korenmolen de Leeuw. Een ander monument dat jaarlijks veel bezoekers trekt is Fort Aalsmeer, een van de vele forten van de Stelling van Amsterdam, een militaire verdedigingslinie gebouwd tussen 1880 en 1914, en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. In dit monumentale fort zit tegenwoordig het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40-’45 en Fortboerderij Dijkzicht van BoerBos. Dit bijzondere stuk cultureel erfgoed in Aalsmeer is absoluut een bezoekje waard!

Naar het Flower Art Museum met het hele gezin  

In het Flower Art Museum in Aalsmeer zijn prachtige kunstwerken te zien die gemaakt zijn van in de omgeving geteelde bloemen. Hier staat het thema bloemen en planten dan ook centraal tijdens de tentoonstellingen, thema-exposities, workshops en lezingen. Bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van de bloemenproductie in Aalsmeer en hoe deze de lokale cultuur in de loop van de tijd heeft beïnvloed – een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin! Of je Aalsmeer nu bezoekt om kunst en cultuur te ontdekken of gewoon om de schoonheid van de bloemenvelden in je op te nemen, het is een stad vol charme en geschiedenis.