Huiskamermuseum Aalsmeer

Huiskamermuseum Aalsmeer

Huiskamermuseum Aalsmeer

Unieke kunst bezichtigen in huiselijke sfeer, dat kan bij het Huiskamermuseum in Aalsmeer. Het museum is versierd met de Mokum collectie, verzameld door Dieuwke Bakker (1935-1984).

Contact

Kunsthuiskamer van Janna van Zon

Het Huiskamermuseum in Aalsmeer is versierd met de Mokum collectie, verzameld door Dieuwke Bakker (1935-1984). Vandaag de dag is het museum de ‘kunsthuiskamer’ van Janna van Zon. Zij zorgt voor een fijne sfeer met oude meubels en prachtige schilderijen. 

Huiskamermuseum Aalsmeer

Uniek museum in Aalsmeer

Het Huiskamermuseum is gratis toegankelijk en staat voor bijzondere kunst in een bijzondere omgeving. Je kunt er op afspraak de Mokum collectie bewonderen, waarbij je werken aantreft van kunstenaars als Ferdinand Erfmann, Sal Meijer, Jasper van Putten en Ans Markus.

In de 22 jaar dat Dieuwke Bakker actief was als galeriehoudster, verzamelde zij vele schilderijen, etsen, tekeningen, aquarellen en litho’s. Het resultaat is een inspirerend huis, gevuld met een spraakmakende collectie, die nationaal en internationaal hoog aangeschreven staat. Dat Dieuwke Bakker een zeldzaam scherp oog had voor de Nederlandse realistische kunst blijkt wel uit het feit dat andere musea regelmatig werken uit de collectie in bruikleen nemen. En voor kunstenaars gold een aankoop door haar als een grote blijk van erkenning.

Huiskamermuseum Aalsmeer

Maandelijkse verhalen van kunstenaars in het Huiskamermuseum

Het Huiskamermuseum organiseert iedere eerste zaterdag van de maand de aanschuiftafel. Een steevast drukbezochte bijeenkomst, waarbij een kunstenaar de achtergrond van zijn of haar werk uit de doeken doet. Uiteenlopende kunstenaars (van schilders, schrijvers, dichters, filmmakers en fotografen) en verzamelaars hebben ten overstaan van een volle zaal hun verhalen gedeeld. Heb je hier wel oren naar? Reserveer dan op tijd een stoel bij het Huiskamermuseum in Aalsmeer.

Contact

Huiskamermuseum Aalsmeer
van Cleeffkade 12a,
1431 BA, Aalsmeer