Lange Pelgrimroute komt ook door Aalsmeer

Etappe van Lange Pelgrimroute

Route afstand12.4 km

Wist je dat er een pelgrimsroute door Aalsmeer loopt? Het Lange Afstand Wandelpad loopt van het Begijnhof in Amsterdam tot in Zuid-Limburg. Je kunt natuurlijk ook alleen deze etappe lopen. Je start bij het Schinkelbos en finisht bij De Kwakel.

Bekijk route

Etappe Pelgrimsroute Aalsmeer

De eerste etappe van deze Lange Wandelroute begint in het hart van Amsterdam. Via het Amsterdamse bos loop je tot aan de rand van de gemeente Aalsmeer. De tweede pelgrimsetappe van 12 kilometer begint bij het Renaissance Hotel in Aalsmeer, waar je als eerste het Schinkelbos doorkruist. In dit relatief nieuwe bos mag de natuur haar vrije gang gaan en grazen wilde paarden en Schotse hooglanders. Ook is het park een geliefde plek voor vogels en kleine reptielen.

Zwarte Ruiter, Oosteinderpoel en Parochie

Uit het Schinkelbos loop je langs het water van de Grote Tocht en wandel je langs de Oosteinderpoel waar de Zwarte Ruiter molen staat. Op de kruising van de Kerkweg en Oosteinderweg vind je de Parochie van de Heilige Johannes Chrysostomos (grote foto). In de kerk is Roemeens Orthodoxe Parochie onder gebracht. Langs de Oosteinderweg vind je Restaurant Centennial waar je een koffiestop kunt maken. Hierna loop je richting de Molenvliet waar de Stommeermolen staat. Je kijkt direct tegen de achterkant van de bedrijvigheid van de bloemenveiling aan. De Zwarteweg loopt door tot aan de Westeinderplassen. Het icoon van Aalsmeer, de Watertoren, zie je waarschijnlijk al staan.

Flower Art Museum en Restaurant On the Rock

Heb je de tijd voor een bezoek aan het Flower Art Museum? De schoonheid van bloemen staat hier centraal en er zijn steeds wisselende exposities. Via het wandelpad aan het water loop je langs het Surfeiland naar het Fort Kudelstaart. Dit fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Stop voor een picknick op het Surfeiland of bij Restaurant On the Rock. Via de Vuurlijn wandel je richting De Kwakel, het finishdorp van deze route. De kerk Johannes Geboorte is hierbij je stoppunt.

Bekijk de hele route op deze pagina.