Flower Art Museum

Bloemenmuseum in Aalsmeer: Flower Art Museum

Flower Art Museum

De bloemenhoofdstad van Nederland en de grootste bloemenveiling ter wereld. Aalsmeer is het kloppende hart van de bloemenwereld en daar mag een bloemenmuseum natuurlijk niet ontbreken.

Contact

Bloemen als hedendaagse kunst

De bloemenhoofdstad van Nederland en de grootste bloemenveiling ter wereld. Aalsmeer is het kloppende hart van de bloemenwereld en daar mag een bloemenmuseum natuurlijk niet ontbreken. In het Flower Art Museum staan bloemen, planten en natuur dan ook centraal in de hedendaagse kunst. Er zijn maar weinig thema’s in de kunst die zoveel uiteenlopende kunstenaars inspireren en dat is allemaal te zien in het bloemenmuseum in Aalsmeer. 

Allereerste bloemenmuseum ter wereld

Het Flower Art Museum in Aalsmeer is ’s werelds eerste museum dat volledig in het teken staat van bloemen en planten. Een thema dat vroeger populair was, maar ook vandaag de dag niet weg te denken is. De bloemen en planten worden op allerlei manieren getoond tijdens verschillende tentoonstellingen en thema-exposities van zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars.

Het Amsterdamse kunstenaarscollectief Tropisme heeft een prominente rol in het museum. Wil je zelf aan de slag of meer leren over dit thema? Woon dan een lezing of workshop bij. Denk bijvoorbeeld aan een fotografie- of schilderworkshop stilleven. Het museum organiseert ook educatieve programma’s voor het basis onderwijs.

Bloemenmuseum in Aalsmeer: Flower Art Museum

Bloemen en water bij Flower Art Museum

Aalsmeer staat bekend om haar bloemen en ligging aan het water. Het is dan ook niet gek dat het bloemenmuseum aan het water ligt. Sterker nog, het Flower Art Museum ligt in een waterkelder van 1.000 vierkante meter, aan de Westeinderplassen en tegenover de watertoren. Tel daar nog eens een tuin van hetzelfde formaat, een grote parkeerplaats, een museumwinkel en een koffiecorner bij op. In de kunstzinnige koffiecorner drink je een drankje met een stuk verse appeltaart uit Kudelstaart.

Bloemenmuseum in Aalsmeer: Flower Art Museum

Contact

Flower Art Museum
Kudelstaartseweg 1,
1431 GA, Aalsmeer

Openingstijden
Donderdag t/m zondag
13:00 - 17:00 uur