Bezoek en beklim de Watertoren van Aalsmeer

Watertoren in Aalsmeer
Credits: Kick Spaargaren

Na een korte periode van rust om onze gevederde bewoners, de slechtvalken, niet te storen tijdens hun broedseizoen, is de iconische Watertoren weer opengesteld voor bezoekers. Ontdek de rijke geschiedenis en geniet van het onovertroffen uitzicht.

Beklim de 50 meter hoge watertoren

Goed nieuws voor iedereen die houdt van een uniek uitzicht over Aalsmeer! Na een sluiting van 2 ½ maand is de iconische Watertoren weer toegankelijk voor publiek op elke 2e en 4e zondag van de maand.

Vanaf zondag 5 mei kun je de toren weer beklimmen en genieten van het panoramische uitzicht vanaf de buitentrans, die zich op ongeveer 50 meter hoogte bevindt. Deze tijdelijke sluiting was noodzakelijk om het broedseizoen van de slechtvalken, die al jaren hun nest boven in de toren hebben, niet te verstoren.

 

Beklim de Watertoren van Aalsmeer
Credits: Marcus van Ee

Een uniek uitje in Aalsmeer

De Watertoren is open voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur, en het beklimmen van de toren kost slechts 1 euro voor kinderen en 2 euro voor volwassenen. Tijdens je bezoek kun je niet alleen de indrukwekkende architectuur van de binnenkant van de toren bewonderen, maar ook meer leren over de historische functie van de watertoren. Een gedetailleerd voorlichtingsmodel geeft bezoekers een beter begrip van hoe deze toren vroeger werkte.

Tip: Wist je dat in de kelder van de watertoren het kleurrijkste museum van Nederland zit? Je vindt hier namelijk het Flower Art Museum. De ingang is te bereiken aan de overkant van de weg.

Mis deze kans niet om een van de hoogtepunten van Aalsmeer op een unieke manier te ervaren, zowel letterlijk als figuurlijk! Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer.