Sup en Kanoroute van Stichting De Bovenlanden Aalsmeer

Seringen in Aalsmeer

Wil jij in een kano of op een sup-board bijzondere plekken in en rond Aalsmeer ontdekken die je nog niet kent? Huur dan een kano of sup-board en volg deze route van Stichting De Bovenlanden. Deze unieke vaarroute gaat over de Kleine Poel in Aalsmeer. Je peddelt langs de Ringvaart, een gebied met veel natuur en geschiedenis. Van de seringenakkers tot het oude moerasbos – ontdek Aalsmeer vanaf het water.

Ontdek het Bovenlandengebied

Het Bovenlandengebied in Aalsmeer is een heel speciaal stukje natuur in Nederland. De grond is heel goed voor het kweken van planten, zoals seringen, dankzij het veen in de bodem. Daarom wordt hier al lang tuinbouw gedaan. Het gebied heeft veel kleine slootjes en verschillende soorten grond. Hierdoor is het een plek met veel verschillende planten, dieren en mooie landschappen.

De Stichting de Bovenlanden Aalsmeer wil dit mooie gebied bewaren. Ze hebben al veel grond en water gekocht om te beschermen. In totaal hebben ze ongeveer 38 voetbalvelden. Negen daarvan zijn bestemd voor het kweken van planten en de rest is natuur en water.

 

Suppen, duurzame watersport op de Westeinderplassen in Aalsmeer
Credits: Joyce Goverde

Peddel langs de Ringvaart

Stichting de Bovenlanden heeft de perfecte sup- en kanoroute samengesteld in Aalsmeer. Je start de route bij de seringenakker bij Nova Zembla en peddelt vervolgens het gebied door. De route duurt ongeveer drie uur.

Die hoogtepunten langs de kanoroute zijn:

  • De seringen akker bij het eiland Nova Zembla.
  • Het oude moerasbos Elzenbroekbos.
  • Het Rietland in de grote brug met daarbij het nieuwe jonge moerasbos.

Kijk op de website van Stichting de Bovenlanden voor de volledige route.