Dit zijn de mooiste winterwandelingen in Aalsmeer

Winterwandelen in Aalsmeer
Credits: Kick Spaargaren

Aalsmeer, een plaats die bekend staat om zijn bloemen en waterrijke omgeving, is de ideale bestemming voor winterwandelingen. Tijdens de koude maanden transformeert het landschap in een rustgevende oase van natuurlijke schoonheid. Laten we drie prachtige wandelroutes ontdekken die je niet wilt missen!

Rondje Hornmeer park of Seringenpark

Hornmeer park is een nieuw groen park in Aalsmeer. Deze wandeling neemt je mee langs zorgvuldig onderhouden paden, met uitzicht op kleine vijvers en diverse planten- en vogelsoorten. In de winter krijgt het park een serene uitstraling, met de kale bomen en het rustige water. Het is een perfecte locatie voor een korte, vredige wandeling, ideaal voor reflectie en ontspanning.

Het Seringenpark ligt een stukje verderop, langs de Ophelialaan. Tijdens een wandeling door dit park kun je mooi de Stommeermolen zien liggen, wat tijdens de winter mooie plaatjes oplevert. In het voorjaar staan hier de seringen in bloei, maar in de winter is het park ook zeer geschikt voor een mooie wandeling.

Winterwandeling langs de Westeinderplassen

De Westeinderplassen vormen het hart van Aalsmeer en zijn een fantastische bestemming voor een winterwandeling. De uitgestrektheid van het water, omringd door rustige natuur, biedt een adembenemend uitzicht. Je kunt langs de oevers wandelen, waar de reflectie van de winterse lucht op het wateroppervlak zorgt voor een schilderachtig tafereel. Doe bijvoorbeeld een rondje langs de Grote Poel vanuit Kudelstaart. Deze route is ideaal voor wie de stilte van de natuur wil ervaren, weg van de stadse drukte.

 

Winterwandelen in Aalsmeer
Credits: Kick Spaargaren

Winterwandeling door het Schinkelbos en Amsterdamse bos

Deze route combineert het beste van twee werelden: de ongerepte natuur van het Schinkelbos en de uitgestrektheid van het Amsterdamse Bos. Het Schinkelbos, met zijn unieke flora en fauna, is een genot om doorheen te wandelen, vooral in de winter wanneer de vorst een magische laag over het landschap legt. Het aangrenzende Amsterdamse Bos biedt brede paden en schilderachtige uitzichten, ideaal voor een langere wandeling.

Tips voor een perfecte winterwandeling

  • Kleed je warm aan: Draag meerdere lagen kleding die je warm houden en tegen de wind beschermen. Denk aan thermisch ondergoed, een warme trui of fleece en een winddichte jas. Vergeet niet een muts, sjaal en handschoenen voor extra warmte.
  • Kies goede schoenen: Draag waterdichte, stevige wandelschoenen met een goede grip. Winterse paden kunnen glad zijn, vooral bij sneeuw of ijzel.
  • Neem wat lekkers mee: Een thermosfles met warme thee, koffie of chocolademelk kan tijdens een winterwandeling voor een aangename pauze zorgen.
  • Gebruik zonnebescherming: Ook in de winter kan de zon sterk zijn, vooral als deze reflecteert op sneeuw of water. Gebruik zonnebrandcrème en draag een zonnebril om je ogen te beschermen.
  • Plan je route van te voren: Kijk vooraf naar de route die je wilt lopen, zodat je niet verdwaalt en een inschatting kunt maken van de tijd die je nodig hebt.