Seringenpark

Seringenpark

Wist je dat Aalsmeer niet alleen de hoofdstad is van de bloemenwereld, maar ook de bakermat van de seringenteelt? Dit park in Aalsmeer staat vol prachtige Seringen.

Contact
Credits: Kick Spaargaren

Een prachtige plek om te wandelen

Wist je dat Aalsmeer niet alleen de hoofdstad is van de bloemenwereld, maar ook de bakermat van de seringenteelt? Daarom wandel je hier gewoon in een park vol seringen. Welkom in het Seringenpark van Aalsmeer. Dat de seringenteelt juist in Aalsmeer zo goed gedijt, heeft te maken met het feit dat de veengrondeilanden in het plassengebied een vruchtbare bodem bieden voor deze teelt. Een belangrijk symbool hiervan is het Seringenpark aan de Ophelialaan. Dit park is aangelegd in 1951 en ligt aan de voet van de Molenvliet. Je kunt hier lekker wandelen en fietsen langs de bijzondere Stommeermolen.

Seringenpark Aalsmeer

Uitgangspunt van het Seringenpark in Aalsmeer was de presentatie van een zo compleet mogelijke collectie seringen (Syringa), waarvan vele variëteiten al sinds 1890 in Aalsmeer werden geteeld. In mei bloeien in het park 125 verschillende soorten seringen. De Historische Tuin van Aalsmeer is elk jaar de geboortegrond van nieuwe seringenstekken. Na de kweek worden deze namelijk geplant in het park en vooral in het voorjaar, wanneer de seringen in bloei staan, is een bezoek zeer de moeite waard. En niet alleen de seringen zijn een lust voor het oog, je kunt hier nog veel meer schitterende planten en bomen bewonderen.

Contact

Seringenpark
1431 ER, Aalsmeer