Aalsmeer Bloemendorp

Aalsmeer is hét bloemendorp aan het water. Een ‘werelddorp’, op steenworp afstand van Amsterdam en Schiphol. Bloemen en water is wat hier de klok slaat. Bloemenhandelaren, botenbouwers, kwekers en zeilers hebben van Aalsmeer een authentiek en puur stukje Nederland gemaakt. Met een grote aantrekkingskracht op jong en oud, op sportievelingen, natuurliefhebbers en Bourgondiërs.

Om niet te verdwalen in alle mogelijkheden, hebben we tien populaire bloemenactiviteiten voor je op een rijtje gezet.

Bloemenhoofdstad van de wereld
Aalsmeer is de bloemenhoofdstad van de wereld. De bloemrijke geschiedenis gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw en ontkiemde in de hoofden van aan aantal Aalsmeer kwekers. Zij kwamen tot de ontdekking dat het oprichten van een veiling zou zorgen voor een betere prijs voor hun producten. Een gouden vondst, waarmee deze kwekers de eerste zaadjes plantten van wat is uitgegroeid tot de grootste bloemenveiling én het grootste overdekte handelsgebouw ter wereld: Bloemenveiling Royal FloraHolland.

Op en aan het water
Aalsmeer is gezegend met een fantastisch watersport­ en natuurgebied: de Westeinderplassen. Ook wel het best bewaarde geheim van de omgeving genoemd. Met veel variatie aan natuurschoon, waterplezier en ontspanning. Dat betekent volop genieten van flora en fauna, op het water en aan de wal. De actieve bezoeker kan lekker stoom afblazen bij het watersporten en de stille genieter kan ontspannen op het strand, terras of vanuit een boot. Ontdek zelf wat je op en aan het water kunt zien en doen in Aalsmeer.