Aalsmeer: bloemendorp aan het water

Water en bloemen in Aalsmeer. Deze combinatie maakt Aalsmeer hét bloemendorp aan het water. Een ‘werelddorp’, op steenworp afstand van Amsterdam en Schiphol. Bloemen en water slaan hier de klok, want bloemenhandelaren, botenbouwers, kwekers en zeilers hebben van Aalsmeer een authentiek en puur stukje Nederland gemaakt. Met een grote aantrekkingskracht op jong en oud, op sportievelingen, watergenieters, natuurfanaten, bloemenliefhebbers en bourgondiërs.

De bloemen in Aalsmeer maken het de bloemenhoofdstad van de wereld

Aalsmeer is de bloemenhoofdstad van de wereld. De bloemrijke geschiedenis gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw en ontkiemde in de hoofden van een aantal kwekers van bloemen in Aalsmeer. Zij kwamen tot de ontdekking dat het oprichten van een veiling zou zorgen voor een betere prijs voor hun producten. Een gouden vondst, waarmee deze kwekers de eerste zaadjes plantten van wat is uitgegroeid tot de grootste bloemenveiling én het grootste overdekte handelsgebouw ter wereld: Bloemenveiling Royal FloraHolland.

Op en aan het water van de Westeinderplassen

Aalsmeer is gezegend met een fantastisch watersport­ en natuurgebied: de Westeinderplassen. Ook wel het best bewaarde geheim van de omgeving genoemd. Met veel variatie aan natuurschoon, waterplezier en ontspanning. Dat betekent volop genieten van flora en fauna, op het water en aan de wal. De actieve bezoeker blaast lekker stoom af bij het watersporten en de stille genieter ontspant op het strand, terras of vanuit een boot.