Elektrisch varen: duurzame waterrecreatie op de Westeinderplassen

Elektrisch Varen
Credits: Huur een sloepje

Droom je van een heerlijke dag varen op het water van de Westeinderplassen, maar wil je wel een milieuvriendelijk keuze maken? Dan is elektrisch varen iets voor jou! Ontdek hoe elektrisch varen bijdraagt aan duurzame waterrecreatie en waar je terecht kunt voor het huren van een elektrische boot in Aalsmeer.

Elektrisch varen: Duurzaamheid op het water

Er zit een groot verschil tussen traditioneel varen en elektrisch varen. In plaats van een boot met een benzine- of dieselmotor gebruik je bij elektrisch varen een boot met een duurzame elektrische motor. Dit betekent geen vervuilende uitstoot. Elektrisch varen is daarbij ook nog eens een stuk stiller, wat fijn is voor jou en de natuur. Minder lawaai betekent minder verstoring voor de dieren waar je in je boot voorbij vaart. Ook bespaar je met elektrisch varen op brandstof – goed voor je portemonnee én het milieu.

Ontdek de betovering van de Westeinderplassen per boot

Het plassengebied van de Westeinderplassen is een oase van rust met een rijke biodiversiteit. Het water is redelijk kalm, wat ideaal is voor elektrisch varen. Bovendien draagt het rustige vaargedrag bij aan het behoud van de flora en fauna in het gebied. Tijdens een elektrische vaartocht kun je allerlei zeldzame vogels en prachtige waterplanten zien. Door elektrisch te varen, draag je automatisch bij aan de bescherming van dit prachtige gebied. Zin in een hapje en een drankje? Meer je boot dan aan bij een van de vele restaurants aan het water van de Westeinderplassen.

 

Elektrische boot huren in Aalsmeer

Op zoek naar een plek om een elektrische boot te huren in Aalsmeer? Bij Huur een Sloepje kun je terecht voor het huren van een elektrische sloep. Deze stille fluistersloepen bieden ruimte voor maximaal 10 personen. Je kunt een sloep huren met of zonder schipper, het besturen is heel eenvoudig.

Ook kun je terecht bij Kempers Watersport voor verschillende soorten elektrische boten, perfect voor jouw dag op de Westeinderplassen. Het deskundige team staat klaar om je op weg te helpen. Ook leggen ze je precies uit hoe de elektrische boot werkt en geven ze tips voor de beste plekken om te verkennen. Zo kun je optimaal genieten van een onvergetelijke dag varen op de Westeinderplassen.

Duurzame rondvaart over de Westeinderplassen

Kies je liever voor een rondvaart waarbij je zelf niet hoeft te varen? Bij Westeinder Rondvaart in Aalsmeer kun je optimaal genieten van het uitzicht tijdens een adembenemende vaartocht over de Westeinderplassen. Ook kun je hier een fluistersloep huren voor maximaal acht personen. Of kies voor een speciale elektrische fluisterpraam van Aalsmeer Rondvaart. In deze originele overdekte Giethoornse praam, die groter is dan de standaard Aalsmeerse praam, vaar je geruisloos over het water. Ideaal voor een onvergetelijk uitje op de Westeinderplassen.

Elektrisch varen op de Westeinderplassen is meer dan alleen een dagje uit – het is belangrijke een stap in de richting van een duurzame toekomst.