Ontdek het Wandelnetwerk Amstelland

Fietsen en wandelen Schinkelbos Aalsmeer

In Aalsmeer en omgeving kun je heerlijk wandelen. De natuur in dit gebied geeft je de mogelijkheid om even helemaal te ontspannen. Met ruim 300 kilometer aan wandelplezier onder Amsterdam is er altijd wel een plekje te vinden waar je jouw ogen de kost kunt geven. Het Wandelnetwerk Amstelland ligt langs de zuidkant van Noord-Holland en is op donderdag 25 maart officieel geopend.

‘Na vele jaren van voorbereiding is het zo ver: de opening van het wandelnetwerk Amstelland’, aldus Jan van der Meij, projectleider bij Recreatie Noord-Holland. ‘Wandelen is goed voor lijf en geest, zeker in deze coronatijd. Buiten de stad is meer ruimte om een wandeling te maken. Trek de wandelschoenen aan en ontdek verrassend Amstelland.

Van knooppunt naar knooppunt

De aanleg van Wandelnetwerk Amstelland is een onderdeel van het provincie-brede Wandelnetwerk Noord-Holland. De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met duurzame routepaaltjes voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Door deze 244 keuzepunten kun je heel makkelijk overstappen naar een andere route. Er zijn 34 startpuntpanelen die goed bereikbaar zijn via het OV en waar ook parkeermogelijkheden zijn.

Aalsmeer als onderdeel van Wandelnetwerk Noord-Holland

Aalsmeer is onderdeel van de verbinding van het netwerk. Van Diemen tot Aalsmeer en van Amsterdam via Amstelveen en OuderAmstel naar Uithoorn. Via de vele wandelroutes ontdek je steeds weer een nieuw stukje natuur en geniet van je de omgeving in eigen land. Je vindt hier vele verborgen schatten en parels en ontdekt daarbij ook de verschillende dorpen waar de routes doorheen lopen, zoals ons eigen Aalsmeer.

‘Wandelen in het Amstelland biedt veel meer groen dan je voor de stadsranden zou verwachten. Er zitten verrassend veel exclusieve wandelpaadjes in het netwerk’. – Rutger Burgers, ontwerper van deze nieuwe wandelregio.

Het wandelnetwerk ontsluit pareltjes en verborgen schatten tussen stad en land. Vergezichten met kerkjes en molens langs de slingerende Amstel, parken, heemtuinen, pittoreske dorpjes en stille boerenlandpaden met wuivende rietkragen langs slootjes en meren. En dat alles in de achtertuin van de Amsterdamse regio.

App Wandelnetwerk Noord-Holland

Met de app, die je kunt downloaden in de App store en Play store, heb je jouw routeplanner altijd bij de hand. Zo hoef je de route vooraf niet uit te stippelen en kun je je mooi mee laten nemen naar waar jouw nieuwsgierigheid je brengt tijdens de wandeling. Voor Engelstalige is er ook een Engelse variant, ideaal voor bijvoorbeeld toeristen of expats die hun eigen woongebied nog meer willen ontdekken.

Ontdek meer van Aalsmeer

Aalsmeer heeft zelf ook een paar mooie wandelroutes. We hebben een overzicht voor je gemaakt zodat je jouw routes kan uitstippelen in Aalsmeer. Veel wandelplezier in deze prachtige omgeving!