De 2 mooiste routes om te wandelen in Aalsmeer

Maak jij graag een lange wandeling door de natuur en geniet je graag van de rust in een groene omgeving? Dan ben je in Aalsmeer op de goede plek. In dit prachtige bloemendorp zijn tal van mogelijkheden voor het maken van een fijne wandeling. Bijvoorbeeld langs de Aalsmeerse bloemen- en watercultuur, of door de dorpskern van Aalsmeer. In dit artikel omschrijven we de twee mooiste wandelroutes in Aalsmeer voor je van zo'n 5 à 6 kilometer. Een wandelroute tussen de twee Aalsmeerse musea en een wandeling door het Schinkelbos en Amsterdamse Bos. Welke route kies jij?

1. Wandelroute Bloemen & Kunst tour

Tijdens de Bloemen & Kunst tour ontdek je alle inspirerende highlights van Aalsmeer tijdens een fijne wandelroute dwars door het bloemendorp. Tijdens deze route loop je vanaf het Flower Art Museum – met de Watertoren en Westeinderplassen voor de deur – naar het Tuinbouwmuseum de Historische Tuin in de dorpskern van Aalsmeer. De wandelroute is 5 kilometer lang. Je kunt de route ook omgekeerd lopen: je begint dan bij de Historische Tuin en eindigt bij het Flower Art Museum.

 

Download hier de volledige wandelroute of haal de kaart op bij Waning Tweewielers, de Historische Tuin, of bij het Flower Art Museum in Aalsmeer.

2. Wandel door het Schinkelbos & Amsterdamse Bos 

Het Schinkelbos is pas zo’n twintig jaar oud, maar daardoor zeker niet minder bijzonder voor een wandeling in Aalsmeer. Je ervaart hier het Amsterdamse Bos in haar beginjaren. Het Schinkelbos is deel van de Groene AS, een belangrijke ecologische verbindingsroute. Het Schinkelbos heeft haar eigen sfeer met unieke planten en dieren. Heel bijzondere dieren zelfs, zoals de groene specht, de ringslang en de schotse hooglander.

Parkeer je auto op de parkeerplaats, vlakbij het Renaissance Hotel, aan de zuidrand van het Amsterdamse Bos. Wandel vervolgens dwars door het bos naar de prachtige molen de Zwarte Ruiter en het Oosterbad. Hierna keer je om, terug richting de parkeerplaats. Deze wandelroute is zo’n 6 kilometer.

Toe aan een pauze na een lange dag wandelen? Strijk dan neer op één van de terrassen in Aalsmeer voor een hapje en een drankje met uitzicht over het water. De Aalsmeerse ondernemers ontvangen je met open armen.