9x eten aan het water

Op een prachtige locatie aan het water lekker eten en borrelen? In Aalsmeer heb je het voor het uitkiezen. De Westeinderplassen vormen het decor van talloze brasseries, eetcafés en restaurants.

Steiger 28
Direct aan het water, met vanaf het terras een prachtig uitzicht over de Ringvaart. En ondertussen genieten van de Bourgondische keuken. De locals weten nu: dit gaat over Steiger 28. Waar alles aanwezig is voor een gezellige avond, een besloten feest, bruiloft of zakelijke bijeenkomst. Steiger 28 staat bekend om de gemoedelijke sfeer, stijlvolle inrichting en heerlijke á la carte-menu. Het paradepaardje van Steiger 28 is de proeverij, aangepast per seizoen.

Brasserie Nieuwe Meer
Brasserie Nieuwe Meer, gevestigd aan de rand van de Kleine Poel, was tot enkele jaren geleden alleen toegankelijk voor leden van Watersportvereniging Nieuwe Meer. Het markante houten monumentale bouwwerk is alleen bereikbaar via het water. Maar wees gerust, er zijn genoeg aanlegplaatsen voor je boot, sloep, zeilschip of speedboot.

Geoff’s Eetcafe
Na een dagje varen ben je bij Geoff’s Eetcafe Aalsmeer helemaal in je element. De variatie is groot bij Geoff’s. Niet alleen op de lunch, diner- en wijnkaart, maar ook in de concepten en evenementen. Zo biedt dit eetcafé in de weekenden speciale kaasfondues aan, bijvoorbeeld met roquefort of met komijnenkaas. Dit restaurant werkt voor rondvaartarrangementen samen met Rederij De Vaarderij, een rondvaartbedrijf, met als vaargebied de Haarlemmermeer en Aalsmeer.

Bar Bistro Joseph
Voor culinaire toppers van over de hele wereld. Bij Joseph aan de Poel is ‘elke dag een mooie dag’. Een dag die bij deze bistro om 11 uur begint en waar je vanaf het uitgestrekt terras een oer-Hollands uitzicht hebt. In de directe omgeving van Joseph Aan de Poel is voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je met boot of sloep; deze bar-bistro is gevestigd in Jachthaven Dragt en heeft aanlegplaatsen aan het terras en de steiger.

Restaurant in de Zotte Wilg
Bij Restaurant in de Zotte Wilg kun je gezellig tafelen of borrelen, met groots uitzicht op het water en de nabijgelegen eilandjes. Lekker bootjes kijken, genietend van een hapje en drankje. Dat maakt dit terras voor Aalsmeerders een zeer geliefd plekje, een echte geheimtip. Sfeervol en fraai gelegen. Op loopafstand van het centrum.

Brasserie Café Oevers
Een echte horeca-hotspot in Aalsmeer. Vol wonderlijke sferen en smaken. Brasserie Café Oevers ligt, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, aan de oever van de Westeinderplassen. In het gezellige dorp Kudelstaart. Een unieke locatie langs het water, die aanvoelt als een vakantieoord.

Westeinder Paviljoen
Het Westeinder Paviljoen ligt direct aan de Westeinderplassen, bij het Surfeiland. Onder de rook van Amsterdam, op slechts tien minuten rijden van Schiphol. Dit restaurant is heel trots op het sfeervolle terras aan het water, waar je rustig kunt lunchen, borrelen en dineren. En waar je tot lang na zonsondergang heerlijk kunt natafelen. Een droom aan het water.

Tuinhuis
Het Tuinhuis ligt op een prachtige locatie aan het Praamplein in Aalsmeer, met terras aan het water. Met een bootje kun je aanmeren voor de deur. In dit karakteristieke theehuis geniet je van een hemelse High Tea, lekkere lunch of uitgebreide borrel. Veel producten zijn afkomstig van boeren en andere leveranciers uit de streek.

Restaurant Proef & Meer
Hoe klinkt een proeverij met uitzicht op het water? Lekker smullen vanaf een dakterras, of binnen in een moderne setting? Dan is Restaurant Proef & Meer your place to be! De gedachte achter het befaamde proeverijconcept van Proef & Meer is: uitgebreid dineren, zonder de hoofdprijs te betalen.