9x eten aan het water in Aalsmeer

Eten aan het water Aalsmeer

Op een prachtige locatie lekker borrelen en eten aan het water? In Aalsmeer heb je het voor het uitkiezen, want de Westeinderplassen vormen het decor van talloze brasseries, eetcafés en restaurants. Hier drink en eet je aan het water in Aalsmeer!

Steiger 28 met uitzicht over de Ringvaart

Direct aan het water met vanaf het terras een prachtig uitzicht over de Ringvaart terwijl je geniet van de bourgondische keuken. De locals weten nu: dit gaat over Steiger 28. Waar alles aanwezig is voor een gezellige avond, een besloten feest, bruiloft of zakelijke bijeenkomst. Steiger 28 staat bekend om de gemoedelijke sfeer, stijlvolle inrichting en heerlijke á la carte-menu. Het paradepaardje van Steiger 28 is de proeverij, aangepast per seizoen.

Steiger 28: restaurant aan het water Aalsmeer

Brasserie Nieuwe Meer alleen bereikbaar per boot

Brasserie Nieuwe Meer, gevestigd aan de rand van de Kleine Poel, was tot enkele jaren geleden alleen toegankelijk voor leden van de Watersportvereniging Nieuwe Meer. Het markante houten monumentale bouwwerk is alleen bereikbaar via het water en dat maakt een eten aan het water in Aalsmeer nog eens extra uniek. Wees gerust, er zijn genoeg aanlegplaatsen voor je boot, sloep, zeilschip of speedboot.

Brasserie Nieuwe Meer Aalsmeer

Geoff’s Eetcafe met variatie op meerdere gebieden

Na een dagje varen ben je bij Geoff’s Eetcafe Aalsmeer helemaal in je element. De variatie is groot bij Geoff’s. Niet alleen op de lunch, diner- en wijnkaart, maar ook in de concepten en evenementen. Zo biedt dit eetcafé in de weekenden speciale kaasfondues aan, bijvoorbeeld met roquefort of met komijnenkaas. Dit restaurant aan het water werkt voor rondvaartarrangementen samen met Rederij De Vaarderij, een rondvaartbedrijf, met als vaargebied de Haarlemmermeer en Aalsmeer.

Bar Bistro Joseph met wereldse culinaire toppers

Eten aan het water in Aalsmeer doe je bij Joseph aan de Poel met culinaire toppers van over de hele wereld. Hier is het ‘elke dag een mooie dag’. Een dag bij deze bistro begint om elf uur op het uitgestrekte terras met een oer-Hollands uitzicht. In de directe omgeving van Joseph aan de Poel is voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je met boot of sloep? Deze bar-bistro is gevestigd in Jachthaven Dragt en heeft aanlegplaatsen aan het terras en de steiger.

Bar Bistro Joseph Aalsmeer

Uitzicht op de eilanden bij Restaurant in de Zotte Wilg

Bij Restaurant in de Zotte Wilg kun je gezellig tafelen of borrelen, met groots uitzicht op het water en de nabijgelegen eilandjes. Lekker boten kijken, genietend van een hapje en drankje. Dat maakt dit terras voor Aalsmeerders een zeer geliefde plek, een echte geheimtip. Sfeervol, fraai en op loopafstand van het centrum gelegen.

Restaurant in Aalsmeer: In de Zotte Wilg

Brasserie Café Oevers aan de Westeinderplassen

Een echte horeca-hotspot in Aalsmeer vol wonderlijke sferen en smaken. Brasserie Café Oevers ligt, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, aan de oever van de Westeinderplassen in het gezellige dorp Kudelstaart. Een unieke locatie voor een restaurant aan het water, die aanvoelt als een vakantieoord.

Uniek eten aan het water bij Westeinder Paviljoen

Westeinder Paviljoen, hét restaurant aan het water in Aalsmeer bij het bekende Surfeiland. Of te wel, direct aan de Westeinderplassen met adembenemende uitzicht. Niet voor niets is dit restaurant heel trots op het sfeervolle terras aan het water, waar je rustig kunt lunchen, borrelen en dineren. En waar je tot lang na zonsondergang heerlijk kunt natafelen. Een droom aan het water!

Restaurant in Aalsmeer: Westeinder Paviljoen

Lunchen aan het water in Aalsmeer bij het Tuinhuis

Het Tuinhuis ligt op een prachtige locatie aan het Praamplein in Aalsmeer, met terras aan het water. Met een bootje kun je aanmeren voor de deur. In dit karakteristieke theehuis geniet je van een hemelse high tea, lekkere lunch of uitgebreide borrel. Veel producten zijn afkomstig van boeren en andere leveranciers uit de streek. Breng ook gelijk een bezoek aan de bekende Historische Tuin vol bloemenhistorie.

Eten aan het water Aalsmeer

Proef en Meer: restaurant aan het water in Aalsmeer

Hoe klinkt een proeverij met uitzicht op het water? Lekker smullen vanaf een dakterras, of binnen in een moderne setting? Dan is Restaurant Proef en Meer your place to be! De gedachte achter het befaamde proeverijconcept van Proef en Meer is: uitgebreid dineren, zonder de hoofdprijs te betalen.