Zoek je de bollenvelden bij Aalsmeer? Je vindt ze bij Kudelstaart!

Foto: Kicksfotos.nl

Wil je in Aalsmeer de bollenvelden bekijken? Dan moet je naar Kudelstaart komen. Bij dit dorp aan de Westeinderplassen aan de Bilderdammerweg zie je het kleurige spektakel in april goed!

Bollenvelden bij Westeinderplassen

De bollenstreek is vlakbij Aalsmeer, maar ook in onze gemeente kun je de bollenvelden met eigen ogen bekijken. De bollen worden in het najaar gepland en bloeien op in april. In het zuidwesten van Kudelstaart vind je vlakbij de Westeinderplassen mooie velden vol met tulpen in alle kleuren. Oranje, paars, roze…. samen vormen ze een prachtig pallet. Aan het dijkje lopen ook koeien te scharrelen, het vormt een echt typisch Hollands plaatje! Een leuke plek om te zien na een bezoek aan de Historische Tuin of de Bloemenveiling.

Foto's maken bij de bollenvelden

Op de bollenvelden wordt geteeld voor uiteindelijk de oogst van de tulpenbollen. Het is dus een akker die je bekijkt. Daarom mag je de bloemen niet plukken en het bollenveld niet betreden. Hiermee verstoor je namelijk het proces van de perfecte tulpenbol. Als iedereen dit zou doen, heeft de boer geen oogst meer over! De bloembollen zijn niet te koop bij de boer. Die gaan via de groothandel naar winkels zoals een tuincentrum.

Foto: Kicksfotos.nl

Hoe kom je in Kudelstaart?

Benieuwd hoe je vanuit Aalsmeer in Kudelstaart komt? Uiteraard kun je al wandelend dit stuk afleggen. Vanaf de Watertoren is het ongeveer een uurtje wandelen. Neem je de fiets? Dan ben je er in een kwartiertje! Eventueel kun je in het centrum van Aalsmeer een fiets huren. Met bus 358 kun je vanaf het Aalsmeer Busstation of de Bloemenveiling hier ook heen komen. Je moet dan wel ook nog een stukje lopen.

Heb je een mooie bollenfoto gemaakt? Deel hem dan met ons via #visitaalsmeer!