Bloemenveiling Royal Flora Holland

Bloemenveiling Aalsmeer

Bloemenveiling Royal Flora Holland

Voor een bezoek aan deze wereldberoemde bloemenveiling in Aalsmeer moet je vroeg opstaan, maar de beloning is een onvergetelijke ervaring. Hoe vroeger je er bent, hoe meer je ziet.

Contact

Het kloppende hart van de internationale bloemenhandel

Aalsmeer is het kloppende hart van de internationale bloemenhandel met als belangrijkste ader Bloemenveiling Royal FloraHolland, de grootste marktplaats van bloemen en planten ter wereld.  Voor een bezoek aan deze wereldberoemde bloemenveiling in Aalsmeer moet je vroeg opstaan, maar de beloning is een onvergetelijke ervaring. Hoe vroeger je er bent, hoe meer je ziet.

Bloemenveiling Aalsmeer

Welkom, je bent in dé wereldberoemde bloemenveiling in Aalsmeer. Je stapt het bezoekerscentrum binnen en loopt over een galerij door het veilingcomplex. Aan het einde van deze galerij bevindt zich de veilingzaal, waar dagelijks handelaren samenkomen om via de veilingklok miljoenen bloemen en planten te kopen. Tijdens je bezoek aan de bloemenveiling in Aalsmeer aanschouw je dit veilingproces. Je ziet onder andere een aanhoudende stroom van wel duizenden karren met bloemen en planten voorbijtrekken. Langs de route staan informatiepanelen die in vier talen uitleg geven over het veilingproces, zodat je ook precies te weten komt hier het hier in zijn werk gaat.

Wil je een rondleiding met een groep? Meld je dan, zodat een professionele gids met jullie op pad gaat. Kom je de bloemenveiling zelf bezoeken? Lees dan onze tips.

Bloemenhoofdstad van de wereld

Met zo’n bloemenveiling is het niet gek dat Aalsmeer de bloemenhoofdstad van de wereld is. De bloemrijke geschiedenis gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw en ontkiemde in de hoofden van aan aantal Aalsmeerse kwekers. Zij kwamen tot de ontdekking dat het oprichten van een veiling zou zorgen voor een betere prijs voor hun producten. Een gouden vondst, waarmee deze kwekers de eerste zaadjes plantten van wat is uitgegroeid tot de grootste bloemenveiling én het grootste overdekte handelsgebouw ter wereld: Bloemenveiling Royal FloraHolland. Op steenworp afstand van Schiphol.

Contact

Bloemenveiling Royal FloraHolland
Legmeerdijk 313,
1431 GB, Aalsmeer