Zelf de bloemenveiling in Aalsmeer bezoeken? Dit moet je weten!

Bloemenveiling Aalsmeer

De wereldberoemde en grootste bloemenveiling ter wereld is een wereld op zich. Het is indrukwekkend hoe groot Royal FloraHolland is, hoeveel miljoenen bloemen en planten er verhandeld worden en hoe deze op dezelfde dag nog bij de verkoper in de winkel staan, zodat jij een bloemetje voor jezelf of een ander kan kopen. Ben je van plan de bloemenveiling in Aalsmeer op eigen houtje te bezoeken? Dan is het handig om dit te weten.

Vroeg je bed uit

Je moet vroeg je bed uit, want de bloemenveiling is van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 11:00 uur geopend. Alleen op donderdag sluiten de deuren eerder, namelijk om 09:00 uur. Hoe eerder je binnen bent, hoe meer je van het hele veilproces ziet. Een kaartje hoef (en kan) je niet van te voren te kopen. Dit doe je bij aankomst in het bezoekerscentrum die je naast de hoofdingang vindt. Een kaartje kost €8,00 per persoon en €5,00 voor kinderen tot en met 11 jaar.

Kom je met de auto? 

Bij aankomst met de auto neem je de eerste afslag bij de rotonde. Je rijdt dan richting het enorme parkeerdak. Parkeer je auto gratis en direct aan het begin, want bij ingang wit neem je de trap of lift naar beneden. Volg hier de borden ‘Toerist’. Bij de uitgang maak je een kleine bocht naar rechts, om het gebouw heen, en dan zie je vanzelf de bezoekersingang.

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer? Bus 357 vanuit Amstelveen stopt voor de deur. Vanuit Amsterdam neem je de trein naar Schiphol Airport. Hier neem je bus 342 naar de Zwarteweg, waarvandaan je naar Bushalte Mendelstraat loopt. Bus 358 brengt je hiervandaan naar de hoofdingang van Royal FloraHolland. Kijk voor actuele vertrektijden op ns.nl.

Download de app

Bewonder de kleurrijke patronen van miljoenen bloemen uit bijna vijftig landen, wordt duizelig van een wirwar aan rondrijdende karretjes en download de gratis izi.TRAVEL app om op een leuke manier te leren over het veilproces van de Aalsmeerse bloemenveiling. De app geeft je zelfs een nog grotere kijk achter de schermen, want niet alles is zichtbaar. Aan de hand van foto’s en video’s zie je wat er achter de muren gebeurd.

Hoe de app werkt? Je downloadt de izi.TRAVEL app via de Apple Store of Google Play Store. Vervolgens type je ‘Aalsmeer’ of ‘Royal FloraHolland’ in de zoekbalk en klik je ‘Tour Royal FloraHolland’ aan. Download de tour en klik op start. Je wandelt dan over de galerij en onderweg kom je roze borden tegen met nummers erop. Deze nummers corresponderen met de nummers in de app. Terwijl jij je verwondert over het centrum van de internationale bloemenhandel leer je over het ontstaan van Royal FloraHolland, zijn er leuke fotomomenten en wordt er eigenlijk van alles vertelt over wat je ziet (en niet ziet).

De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Frans en Chinees.

Rondleiding Royal FloraHolland

Wil je toch liever een rondleiding doen met een professionele gids? De rondleiding start om 07:00 uur om de drukte op de veilingvloer echt te kunnen beleven. Een rondleiding kost €125,00 plus entree, is voor maximaal 25 mensen en in meerdere talen mogelijk.

Combineer je bezoek aan de bloemenveiling in Aalsmeer met andere leuke (bloem)activiteiten in dé bloemenhoofdstad. De Historische Tuin, de Westeinder Rondvaart en het Flower Art Museum vormen een mooie combinatie voor een totaal beeld van de bloemenwereld in Aalsmeer.