Zelf de bloemenveiling in Aalsmeer bezoeken? Dit moet je weten!

Bloemenveiling Aalsmeer

Vanaf Amsterdam ligt een van 's werelds grootste bloemenveilingen op een steenworp afstand: de bloemenveiling van Royal FloraHolland in Aalsmeer. Jaarlijks wordt deze marktplaats door duizenden bezoekers bezocht, zowel nationaal als internationaal. Maar hoe pak je zo'n bezoek het beste aan? Dit moet je weten voordat je je onderdompelt in deze zee van bloemen en kleuren.

Vroeg opstaan

Je moet vroeg je bed uit, want de bloemenveiling van Royal FloraHolland is van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 11:00 uur geopend. Alleen op donderdag sluiten de deuren eerder, namelijk om 09:00 uur. Hoe eerder je binnen bent, hoe meer je van het hele proces van de bloemenveiling ziet. In het weekend vinden er geen veilingen plaats en is de bloemenveiling gesloten.

Rondleiding of zelf op pad?

Je kunt kiezen voor een rondleiding onder begeleiding van een professionele gids. Zo’n rondleiding kost €140,- per groep, met een maximum van 25 personen. Maar je kunt ook zelf rondlopen op je eigen tempo. Een los toegangskaartje kost €10,50. Tijdens je wandeling word je geholpen door uitlegpanelen die verspreid staan over de veiling. Je bent tijdens je bezoek ongeveer 1,5 uur onderweg over de speciale loopbrug, die de gehele veiling overziet.

Wil je een extra dimensie aan je bezoek toevoegen, dan kun je de speciale izi.TRAVEL app downloaden. Deze app biedt een gedetailleerde gids in meerdere talen. Je kunt de route volgen door de roze bordjes met corresponderende nummers op de app. Na afloop kun je ook nog even de ‘Green Screen’ ruimte bezoeken, voor een unieke foto of filmpje van jezelf, die direct naar je e-mail wordt verstuurd.

Je downloadt de izi.TRAVEL app via de Apple Store of Google Play Store. Vervolgens type je ‘Aalsmeer’ of ‘Royal FloraHolland’ in de zoekbalk en klik je ‘Tour Royal FloraHolland’ aan. Download de tour en klik op start.

 

Royal FloraHolland: 's werelds grootste bloemenveiling in Aalsmeer

Bereikbaarheid

Je kunt de bloemenveiling goed bereiken per auto en openbaar vervoer. Vlak voor Royal FloraHolland is een speciale rotonde die je naar de parkeergarage leidt. Met je eigen auto kun je parkeren in de parkeergarage voor personenauto’s op P 23.

Kom je met het openbaar vervoer? Bus 357 vanuit Amsterdam Centrum en bus 358 vanuit Amsterdam Zuid via Amstelveen brengen je naar de hoofdingang van Royal FloraHolland. Kijk voor actuele vertrektijden op 9292.nl.

Combineer je bezoek met andere highlights in Aalsmeer

Wil je echt het beste uit je bezoek aan Aalsmeer halen? Overweeg dan de Combikaart. Voor €24,- per volwassene en €14,- per kind tussen 6 en 12 jaar, biedt dit combiticket een complete ervaring die je meevoert door de verschillende kanten van Aalsmeer’s rijke geschiedenis in de bloementeelt.

Na je bezoek aan Royal FloraHolland kun je vanaf 10.00 uur de Historische Tuin bezoeken. Dit is een bijzonder museum van 13.000 m² waar je alles over de tuinbouwhistorie van Aalsmeer kunt leren.

Hierna ligt er een boot klaar voor een rondvaart over de Westeinderplassen. Hier is Aalsmeer ooit begonnen met aardbeienteelt, gevolgd door de seringenteelt. Opstaptijden zijn om 13:30 uur of 15:00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag.

Het mooie aan het combiticket? Je hoeft niet alles op één dag te beleven. Je kunt de ervaringen spreiden over meerdere dagen, wat je de vrijheid geeft om Aalsmeer op eigen tempo te verkennen. De Combikaart is verkrijgbaar van 4 april tot en met 29 september 2023. Voor specifieke verzoeken of andere data en tijden kun je een mail sturen naar info@westeinderrondvaart.nl.