Breng een bezoek aan lentepark de Keukenhof vanuit Aalsmeer

Rijen met kleurrijke bloemen in lentepark de Keukenhof
Credits: Boudewijn Huysmans

Een bezoek aan de wereldberoemde lentetuin van de Keukenhof is een must-see voor iedereen die in de lente in Nederland is. Gelegen in het prachtige Lisse, op slechts een korte afstand van Aalsmeer, is de Keukenhof de grootste bloementuin ter wereld en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. In dit artikel lees je hoe je de Keukenhof gemakkelijk kunt bezoeken vanuit Aalsmeer.

De beroemde lentetuin van Nederland

De Keukenhof in Lisse is een bijzondere plek vanwege de betoverende kleurenpracht en diversiteit aan bloemen die er te zien zijn. Het lentepark is slechts acht weken per jaar geopend: in 2024 van 21 maart t/m 12 mei.

De Keukenhof biedt bezoekers de kans om te genieten van de prachtige tulpen, hyacinten, narcissen en andere bloemen die de regio zo beroemd maken. Naast meer dan zeven miljoen bloemen vind je hier ook allerlei soorten kunst, zoals een samenwerking met het Kröller-Müller Museum en 25 kunstenaars. Hierdoor wordt een bezoek aan de Keukenhof een onvergetelijke ervaring!

Naar de Keukenhof vanuit Aalsmeer per auto of ov

Het is gemakkelijk om vanuit Aalsmeer naar de Keukenhof te reizen, omdat er verschillende opties zijn. Een van de makkelijkste manieren is om met de auto naar de Keukenhof te rijden. Binnen ongeveer dertig minuten rijd je van Aalsmeer naar de Keukenhof. Mooi meegenomen: de route biedt prachtige uitzichten op de kleurrijke velden vol tulpen en andere bloemen die de regio rijk is. 

Als je geen auto hebt of wilt huren kun je ook de bus pakken. Er zijn verschillende buslijnen die dagelijks naar de Keukenhof rijden, waaronder de bussen van Connexxion. Er is geen directe verbinding tussen Aalsmeer en de Keukenhof in Lisse, maar je kunt via Schiphol Airport overstappen. De busreis duurt ongeveer 45 minuten en is een gemakkelijke en comfortabele manier om naar de Keukenhof te reizen.

Bezoek de Keukenhof tijdens een fietsroute

De lente is niet alleen de ideale tijd om een bezoek te brengen aan de Keukenhof, maar ook het perfecte seizoen voor een mooie fietstocht. Tijdens een fietsroute naar de Keukenhof kun je bovendien meteen genieten van het uitzicht op de prachtige bollenvelden in de omgeving van Aalsmeer en Lisse. Op de fiets rijd je via Nieuw-Vennep binnen een uur naar de Keukenhof vanuit Aalsmeer. De route is zo’n 20 km lang, ideaal voor een fijne fietstocht op een zonnige lentedag.