Flower Art Museum en De Historische Tuin

Flower Art Museum Aalsmeer

De bloemenhoofdstad van Nederland en de grootste bloemenveiling ter wereld. Aalsmeer is het kloppende hart van de bloemenwereld en daar mag een bloemenmuseum en een weelderige bloementuin natuurlijk niet ontbreken.

Kunst en sprookjes

Deze twee bijzondere ‘flower experiences’ maken jouw bezoek compleet. In het Flower Art Museum staan bloemen, planten en natuur dan ook centraal in de hedendaagse kunst. Er zijn maar weinig thema’s in de kunst die zoveel uiteenlopende kunstenaars inspireren. De Historische Tuin is een sprookje waar je de geschiedenis van bloemen en planten ontdekt. Je maakt er een reis terug in de tijd.

Allereerste bloemenmuseum ter wereld

Het Flower Art Museum in Aalsmeer is ’s werelds eerste museum dat volledig in het teken staat van bloemen en planten. Een thema dat vroeger populair was, maar ook vandaag de dag niet weg te denken is. De bloemen en planten worden op allerlei manieren getoond tijdens verschillende tentoonstellingen en thema-exposities van zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars.

Het museum heeft een binnenruimte van 1.000 m2 en een ruime (dak)tuin. Het gebouw en de ligging aan de Westeinderplassen maken dit een bijzondere locatie.

De Historische Tuin

In de rozenkassen van de Historische Tuin in Aalsmeer kun je de heerlijke geur opsnuiven van oude rozensoorten. Wandelend door de tuin maak je kennis met de seringencultuur, waar Aalsmeer zo bekend mee is geworden. En je zult verrast zijn over het gevarieerde collectie buxus figuren – zogenaamde vormbomen – die nu weer populair zijn. Behalve bloemen en planten vind je in dit tuinbouwmuseum in Aalsmeer ook oude gereedschappen en bedrijfsmiddelen, zoals een seringenslee en aardbeienkoppen. Aan de hand van een maquette krijg je een goed overzicht van de indeling van de Historische Tuin en de audiotour geeft je duidelijk inzicht in de wondere wereld van de Aalsmeerse tuinbouwgeschiedenis.

Het Flower Art Musem en De Historische Tuin liggen op slechts twee kilometer van elkaar verwijderd. Een bezoek aan beiden is daarom makkelijk te combineren. Ze bieden daarom vanaf heden een combiticket aan. Je betaalt hiervoor slechts € 10,- en je hebt zo tot beide musea toegang. De tickets zijn aan de kassa van beide musea te koop.

Wil je jouw bezoek aan Aalsmeer verlengen? Vanaf De Historische Tuin stap je zo op de boot bij de Westeinder Rondvaart die je meeneemt over het water van Aalsmeer. De schipper weet je nog meer te vertellen over de geschiedenis van ons bloemendorp!

Credits: Magda Spierings