Oude Raadhuis

Oude Raadhuis Aalsmeer

Oude Raadhuis

Wist je dat zich in Aalsmeer ongeveer honderd monumenten bevinden, waaronder 29 rijksmonumenten? Een daarvan is het Oude Raadhuis in het centrum van Aalsmeer.

Contact
Credits: K.v.d. Veer

Oude Raadhuis

Wist je dat zich in Aalsmeer ongeveer honderd monumenten bevinden, waaronder 29 rijksmonumenten? Een daarvan is het Oude Raadhuis in het centrum van Aalsmeer. Een brok historie om even bij stil te staan, als je de kans hebt.

Het Oude Raadhuis Aalsmeer

De naam doet wellicht anders vermoeden, maar Het Oude Raadhuis is niet het eerste raadhuis van Aalsmeer. Dit monument heeft namelijk een voorganger, op precies dezelfde plaats, gebouwd in 1619. Een voorganger met trapgevel zelfs. Het Oude Raadshuis is ‘pas’ gebouwd in 1780.

Culturele ontdekkingsreis

Het Oude Raadhuis deed dienst als raadhuis tot 1962 en heeft nog altijd een waardige publieksfunctie. Tegenwoordig is dit historisch waardevolle en iconische monument een expositieruimte, onder beheer van de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer. Het Oude Raadhuis combineert een galerij met een beeldentuin en een kinderkunstzolder, een museum voor kindertekeningen. In steeds wisselende exposities kun je kindertekeningen bekijken uit de hele wereld. Een leuke culturele ontdekkingsreis.

Stichting Kunst en Cultuur

Het doel van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer is het culturele leven in Aalsmeer behouden en tot bloei laten komen. Bijvoorbeeld door het organiseren van tentoonstellingen, exposities, voorstellingen, concerten en andere evenementen en manifestaties op cultureel gebied. Voorbeelden van evenementen zijn de kunstroute (op 25 locaties in Aalsmeer), jazzconcerten, cabaretvoorstellingen, literatuur- en poëzieavonden en excursies naar culturele evenementen elders in Nederland.

Contact

Oude Raadhuis
Dorpsstraat 9,
1341 CA, Aalsmeer