Wall of Flowers bij het Flower Art Museum

Bij het Flower Art Museum is in augustus de Wall of Flowers onthuld. Een bijzonder muurkunstwerk van maar liefst 64 meter lang. Het bestaat uit ruim 34.000 kleine afbeeldingen die samen prachtige, kleurrijke bloemen vormen. Je vindt deze bijzondere muur in de tuin van het museum.

Coronacrisis als inspiratiebron

Het idee voor de Wall of Flowers ontstond na de uitbraak van de coronacrisis. Samen met kunstenaar AlexP (Alex Prooper en Simone van Dam) startte het museum een project om de lege muur om te toveren in een zee van bloemen. Het publiek kon bijdragen aan het kunstwerk door geld te doneren of bloemenfoto’s in te sturen. Het project leverde zoveel reacties op dat het kunstwerk drie keer groter werd dan gepland.

Kunstmuur opgebouwd uit kleine beelden

Wall of Flowers is een photile, dit is een kunstwerk opgebouwd uit kleine beelden. AlexP was halverwege de jaren 90 een van de bedenkers en pioniers van deze kunstvorm. Van een afstand lijkt het kunstwerk te bestaan uit grote bloemen in vele kleuren. Wie dichterbij komt, ziet dat de bloemen zijn opgebouwd uit duizenden kleine afbeeldingen. In de Wall of Flowers zijn ruim 13.000 unieke afbeeldingen verwerkt. De afbeeldingen zijn afkomstig van 273 inzenders.

De enige voorwaarde voor het inzenden van foto’s was dat er één of meerdere bloemen op moesten staan. Dat leverde een divers palet op: van bloemportretten tot trouwfoto’s met bruidsboeket, tot bloemencorso’s, dierenfoto’s, bloemkunstwerken en meer. Het Flower Art Museum gaat bij het kunstwerk een zoekspel voor kinderen ontwikkelen.

Het Flower Art Museum is gevestigd in een voormalige waterkelder aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Het kunstwerk bevindt zich op het buitenterrein. Open donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op de website van het museum.