Winterzwemmen in de Westeinderplassen

Zwemmen in Aalsmeer bij zwemsteiger Kudelstaart - Visit Aalsmeer Winterzwemmen in de Westeinderplassen

Ben jij een echte waterrat en kan de kou jou niks schelen? Dan is winterzwemmen echt iets voor jou. Wij vertellen je graag wat meer over het winterzwemmen en waar je dit het beste kunt doen in Aalsmeer.

Wat moet je juist wel en juist niet doen bij winterzwemmen?

Nu de watertemperatuur in de Westeinderplassen ongeveer 8,4 graden is moet jij jezelf goed voorbereiden. Het is heel belangrijk dat je goed voorbereid bent, omdat je anders snel kan afkoelen en onderkoeld kan raken. De punten waar je goed op moet letten zijn: 

  • Luister naar je eigen lichaam
  • Begin met een douche of emmer water om te oefenen
  • Ga altijd samen met iemand die je kan helpen als dat nodig is
  • Kies een veilige plek uit waar je ook weer makkelijk uit het water kunt komen
  • Blijf niet te lang in het water
  • Zorg ervoor dat je hoofd niet te koud wordt
  • Leer de Wim Hof ademhaling, zoek hiervoor een video op die je daarbij helpt

Waar kan je zwemmen in Aalsmeer? 

Nu je weet wat je wel en niet moet doen bij het zwemmen in koud water is het ook handig om te weten waar je wel en niet mag zwemmen. De Westeinderplassen bestaan uit een grote plas en verschillende kleinere plassen. Ze zijn met elkaar verbonden door een netwerk van kleine slootjes. Zwemsteiger Herenweg is een van de officiële zwemlocaties waar jij mag zwemmen. Verder vind je nog 2 zwemsteigers in Kudelstaart aan de Herenweg in Aalsmeer en nog een bij het surfeiland. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf het zandstrand of het grasveld het water in te lopen.

Wil jij er zeker van zijn dat het zwemwater van juiste kwaliteit is? Check het altijd eerst even via: https://waterkaart.net/gids/zwemplek.php?naam=Westeinderplassen,%20Vrouwentroost

Wij wensen de mensen die deze uitdaging aan heel veel succes en plezier. Pas goed op jezelf en ga nooit alleen!