Westeinderplassen tips en uitjes voor je bezoek aan Aalsmeer

Credits: Joyce Goverde

Een van de bekendste plassen van Aalsmeer is toch wel de Westeinderplassen. Er is er genoeg te doen voor jong en oud. Van een lekker hapje eten tot aan watersporten, alles is er mogelijk. Wij hebben een paar leuke tips en uitjes voor jullie op een rij gezet!

Bekijk Aalsmeer vanaf de waterkant

Je leert Aalsmeer pas echt kennen is je het vanaf het water hebt gezien. Huur een sloepje bij een van de bootverhuurders in Aalsmeer. Vaar over de Westeinderplassen, De Ringvaart of Oostpoel. Of trek de omgeving in. Je kunt zo richting het Slotermeer, Kaag en Brassem varen! Je kunt ervoor kiezen om met een eigen boot te varen of een van de leuke rondvaarten te boeken.

Ben je een echte watersporter? Kies er dan voor om te gaan zeilen, suppen of kanoën over de Westeinderplassen.

Jachthavens bij de Westeinderplassen

Restaurant in Aalsmeer: In de Zotte WilgWist jij dat er rond om de Westeinderplassen wel meer dan 40 jachthavens te vinden zijn. Verder vind je er meer dan 15 horecagelegenheden langs het water. Als je even ergens wilt aanmeren met je bootje kun je plaatsnemen bij een van de 10 openbare aanlegplaatsen. 

Bezoek een van de eilanden langs de Westeinderplassen

Heb jij wel eens een bezoekje gebracht aan een van de eilanden die Aalsmeer heeft? Aalsmeer heeft vier openbare eilanden waar jij naar toe kunt varen en kunt aanmeren. De eilanden waar we het over hebben zijn:

  • Ravensteinakker (bij Kleine Brug)
  • Kleine Poelakker, De Heerlijkheid
  • Starteiland
  • Kleine Brug

Voor de openbare aanlegplaatsen zijn er wel een paar regels. Je mag er met je eigen boot overnachten, maar let wel op dat je er niet langer ligt dan 48 uur. Dit geldt in het hele gebied van de Westeinderplassen en de Oosteinderpoel.

Download de Westeinder waterkaart

Kom je niet zo vaak op de Westeinderplassen of wil je gewoon wat extra informatie hebben? Download op de site van Meer Westeinder de gratis waterkaart. Hierop kun je precies zien waar een jachthaven, aanmeerplaats of horecagelegenheid te vinden is.

Westeinderplassen tips & uitjes

Met deze leuke tips en uitjes leer je weer wat meer over de Westeinderplassen. Houd onze socials in de gaten om niks te missen wat zich in Aalsmeer afspeelt.