Begin het nieuwe jaar goed met een nieuwjaarsduik in Aalsmeer

Nieuwjaarsduik in de Westeinderplassen in Aalsmeer
Credits: Kick Spaargaren

Het aftellen tot 2024 is bijna begonnen! En wat is er nu een betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan door deel te nemen aan een van de meest bruisende tradities van Nederland – de nieuwjaarsduik? Dit jaar nodigen Zwemsportclub Oceanus en het Oosterbad je uit om 2024 op een unieke en frisse manier te verwelkomen.

Nieuwjaarsduik in de Westeinderplassen

Zwemsportclub Oceanus organiseert op 1 januari 2024 een nieuwjaarsduik in de Grote Poel van de Westeinderplassen vanaf het Surfeiland Dit is een perfecte gelegenheid om samen met vrienden, familie of zelfs solo, het nieuwe jaar in te springen. De activiteiten beginnen al om 11.15 uur met een warming-up work-out. Deze wordt verzorgd door Fitness Aalsmeer en zorgt ervoor dat je lichaam goed opgewarmd en klaar is voor de duik. 

De nieuwjaarsduik symboliseert een frisse start en het loslaten van het oude jaar. Het moment dat je het water in duikt, laat je symbolisch alles achter wat je niet meer nodig hebt en maak je ruimte voor nieuwe mogelijkheden en ervaringen. Het is een traditie die moed, hoop en gemeenschapszin viert. Het Surfeiland als locatie voor een nieuwjaarsduik is een idyllische plek die bijdraagt aan deze unieke ervaring. 

Nieuwjaarsduik bij Het Oosterbad

Naast de activiteiten bij het Surfeiland, is er nog een fantastische kans om het nieuwe jaar fris te starten in Aalsmeer: de nieuwjaarsduik in het Oosterbad. Fris het nieuwe jaar in – dat is het motto. Rond 13.50 uur kun je meedoen met een energieke warming-up, om je voor te bereiden op de echte uitdaging. Klokslag 14.00 uur is het moment daar: de dappere durfallen plonzen in het koude natuurwater van het Oosterbad.

Na de duik is er voor de deelnemers een heerlijke beloning: zelfgemaakte snert en warme chocolademelk, perfect om weer lekker op te warmen na de koele duik. Het Oosterbad biedt een unieke sfeer, waar je zowel actief kunt deelnemen als kunt genieten van de gezelligheid langs de kant.