5x ateliers in Aalsmeer

Kunst in Aalsmeer: 5x ateliers

Kunstliefhebbers kunnen in Aalsmeer een kijkje nemen bij inspirerende ateliers. We hebben 5x ateliers in Aalsmeer op een rij gezet waar je mooie kunstwerken kunt bewonderen. Laat je verwonderen en inspireren door de locale kunst in Aalsmeer.

1. Beeldende kunst op de Atelierboot

De atelierboot van beeldend kunstenares Cathy van der Meulen is een en al kunst in Aalsmeer. In deze kunst-ark exposeert zij haar eigen werk. Gastexposanten zijn hoedenmaakster Lidy Veen uit Alkmaar en Anneke de Rond uit Amsterdam die sieraden en objecten van zilver maakt. Je kijkt hier je ogen uit. We snappen wel waarom kunstenares Cathy voor deze plek heeft gekozen.

Adres: Oude Spoordijk 14

2. Keramische vaasobjecten

In Atelier de Cleierij maakt Anneke Harting keramische vaasobjecten. Ter decoratie verstaat zij daarbij de kunst van antieke en moderne, oosterse en westerse kalligrafie. Ze maakt ook op fraaie wijze gebruik van beelden uit hedendaagse, historische en zelfs prehistorische religies. Bijzonder om te zien!

Adres: Jachthaven de Oude Werf, Uiterweg 123-127

3. Keramiekatelier Huson in het groene hart

Het atelier van keramiste Carla Huson is gevestigd in de antieke bloemenschuur (1927) in het Stokkelandpark, naast het gemeentehuis. Op een idyllisch, waterrijk plekje in het groene hart van Aalsmeer verrast ze je met nieuw en niet eerder vertoond werk.

Adres: Stommeerkade 11

4. Nog meer keramiek in kwekerij de Residentie

Naast een prachtige Buxustuin bevindt zich het atelier van Annelie Klein Sprokkelhorst. Een creatieve duizendpoot die haar artistieke leven begon met schilderen. De laatste jaren maakt ze ook keramische en gegoten beelden. Die werken kun je bewonderen in kwekerij de Residentie.

Adres: Uiterweg 253a

5. Kunst in Aalsmeer bij Galerie Artline

Voor hedendaagse, internationale abstracte kunst ga je naar Galerie Artline. Zij is na enkele decenia in Den Haag en Amsterdam aangemeerd in Aalsmeer. Hier werkt zij aan bijzondere schilderijen en Sculpturen.

Adres: Uiterweg 184