5x ateliers in Aalsmeer

Kunstliefhebbers kunnen in Aalsmeer een kijkje nemen bij inspirerende ateliers. Hier tref je vijf ateliers aan waar je mooiste werken kunt bewonderen. Kunst in Aalsmeer ten top!

Beeldende kunst op de Atelierboot

De atelierboot van beeldend kunstenares Cathy van der Meulen is een en al kunst in Aalsmeer. In deze kunst-ark exposeert zij haar eigen werk. Gastexposanten zijn hoedenmaakster Lidy Veen uit Alkmaar en Anneke de Rond uit Amsterdam die sieraden en objecten van zilver maakt.

Adres: Oude Spoordijk 14

Keramische vaasobjecten

In Atelier de Cleierij maakt Anneke Harting keramische vaasobjecten. Ter decoratie verstaat zij daarbij de kunst van antieke en moderne, oosterse en westerse kalligrafie. Ze maakt ook op fraaie wijze gebruik van beelden uit hedendaagse, historische en zelfs prehistorische religies.

Adres: Jachthaven de Oude Werf, Uiterweg 123-127

Keramiekatelier Huson in het groene hart

Het atelier van keramiste Carla Huson is gevestigd in de antieke bloemenschuur (1927) in het Stokkelandpark, naast het gemeentehuis. Op een idyllisch, waterrijk plekje in het groene hart van Aalsmeer verrast ze je met nieuw en niet eerder vertoond werk.

Adres: Stommeerkade 11

Kunst in Aalsmeer: 5x alteliers

Nog meer keramiek in kwekerij de Residentie

Naast een prachtige Buxustuin bevindt zich het atelier van Annelie Klein Sprokkelhorst. Een creatieve duizendpoot die haar artistieke leven begon met schilderen. De laatste jaren maakt ze ook keramische en gegoten beelden. Die werken kun je bewonderen in kwekerij de Residentie.

Adres: Uiterweg 253a

Kunst in Aalsmeer bij Galerie Artline

Hedendaagse, internationale abstracte kunst. Daarvoor ga je naar Galerie Artline, die na enkele decennia in Den Haag en Amsterdam nu met haar schilderijen en sculpturen is aangemeerd in Aalsmeer.

Adres: Uiterweg 184