5x ateliers in Aalsmeer

Kunstliefhebbers kunnen in Aalsmeer een kijkje nemen bij inspirerende ateliers. Hier tref je vijf ateliers aan waar je mooiste werken kunt bewonderen.

 1. Atelierboot van beeldend kunstenares Cathy van der Meulen
  Aan de Oude Spoordijk 14 in Aalsmeer ligt de atelierboot van beeldend kunstenares Cathy van der Meulen. In deze kunst-ark exposeert zij haar eigen werk. Gastexposanten zijn hoedenmaakster Lidy Veen uit Alkmaar en Anneke de Rond uit Amsterdam (sieraden en objecten van zilver).
 2. Atelier De Cleierij van Anneke Harting
  Atelier de Cleierij is te vinden in Jachthaven De Oude Werf (Uiterweg 123 -127). Daar maakt Anneke Harting keramische vaasobjecten. Ter decoratie verstaat zij daarbij de kunst van antieke en moderne, oosterse en westerse kalligrafie. Ze maakt ook op fraaie wijze gebruik van beelden uit hedendaagse, historische en zelfs prehistorische religies.
 3. Keramiekatelier Huson
  Het atelier van keramiste Carla Huson is gevestigd in de antieke bloemenschuur (1927) in het Stokkelandpark, naast het gemeentehuis. Op een idyllisch, waterrijk plekje in het groene hart van Aalsmeer verrast ze je met nieuw en niet eerder vertoond werk.
 4. Atelier Annelie Klein Sprokkelhorst
  Naast een prachtige Buxustuin bevindt zich het atelier van Annelie Klein Sprokkelhorst. Een creatieve duizendpoot die haar artistieke leven begon met schilderen. De laatste jaren maakt ze ook keramische en gegoten beelden. Die werken kun je bewonderen in kwekerij De Residentie (Uiterweg 253a).
 5. Galerie Artline
  Hedendaagse, internationale abstracte kunst. Daarvoor ga je naar Galerie Artline (Uiterweg 184), die na enkele decennia in Den Haag en Amsterdam nu met haar schilderijen en sculpturen is aangemeerd in Aalsmeer.