Bezoek de kunstenaars van Aalsmeer in deze ateliers

Kunst in Aalsmeer: 5x ateliers

Kunstliefhebbers kunnen in Aalsmeer een kijkje komen nemen bij inspirerende kunstenaars in hun eigen ateliers. Van keramiek tot schilderkunst – laat je verwonderen en inspireren door de lokale kunst in Aalsmeer. In dit artikel hebben we vier ateliers in Aalsmeer voor je op een rij gezet waar je de mooiste kunstwerken kunt bewonderen.

1. Beeldende kunst op de Atelierboot

De atelierboot van beeldend kunstenares Cathy van der Meulen ligt aan de Oude Spoordijk in Aalsmeer. In deze kunst-ark exposeert zij haar eigen werk op een van de meest romantische locaties, verscholen in het groen. Ook zijn er geregeld gastexposanten te vinden, zoals hoedenmaakster Lidy Veen uit Alkmaar en sieradenmaakster Anneke de Rond uit Amsterdam. Je kijkt hier absoluut je ogen uit!

 

Adres: Oude Spoordijk 14, 1432 AB Aalsmeer

2. Keramische vaasobjecten in Atelier de Cleierij

In Atelier de Cleierij gelegen in Loods123 aan de Uiterweg, maakt Anneke Harting keramische vaasobjecten. Ze maakt op fraaie wijze gebruik van beelden uit hedendaagse, historische en zelfs prehistorische religies. Naast de vaasobjecten maken ook keramische en bronzen sculpturen deel uit van haar werk. Bezoek haar keramische atelier en laat je inspireren door haar bijzondere creaties.

 

Adres: Uiterweg 123-127, 1431 AD Aalsmeer

3. Keramiekatelier in het Stokkelandpark

Het atelier van keramiste Carla Huson is gevestigd in een historische bloemenschuur uit 1927 in het Stokkelandpark, vlak naast het gemeentehuis in Aalsmeer. Op een idyllisch, waterrijk plekje in het groene hart van Aalsmeer verrast ze je met nieuw en niet eerder vertoond werk. De katten en kippen die hier rondlopen inspireren haar dagelijks tot wat ze uit materialen als klei en glas laat ontstaan. 

 

Adres: Stommeerkade 11, 1431 AB Aalsmeer

4. Schilderkunst en keramiek in Aalsmeer

Naast een prachtige Buxustuin aan de Uiterweg bevindt zich het atelier van Annelie Klein Sprokkelhorst. Annelie is een creatieve duizendpoot die haar artistieke leven begon met schilderen.Portretteren is een aangeboren en ontwikkeld talent van haar, en ze krijgt dan ook regelmatig portret opdrachten. De laatste jaren maakt ze ook keramische en gegoten beelden. Dit alles kun je bewonderen in haar atelier Kwekerij de Residentie.

 

Adres: Uiterweg 253a, 1431 AG Aalsmeer