Beste fotospots Aalsmeer

Kick Spaargaren (KicksFotos.nl)

Zoek je de meest fotogenieke plekken van Aalsmeer? Dit zijn de beste fotospots. Iedereen wil tegenwoordig een mooie foto voor op Instagram kunnen plaatsen. We tippen je de gaafste plekken!

Floriworld: Instagramspot, feel #Flowerized

De nieuwste attractie Floriworld is een echte Instagram hotspot. Maak selfies in het decor die je met #flowerized online zet. Dwaal door de interactieve kamers en laat je meevoeren in de magische bloemenwereld.

Zwemsteiger

Echte fotografen zien hier een prachtig beeld in. De zwemsteigers op de Westeinderplassen. In zwartwit lijkt het lijnenspel een stilleven. Met mensen, zon of regen ziet het er weer anders uit. Er zijn drie zwemsteigers: twee bij het Surfeiland en één bij Kudelstaart.

De vuurtorenboei op het Surfeiland

Ook een echte fotospot is de vuurtorenboei op de kop van het Surfeiland. De metershoge boei ligt aan het einde van de landtong en valt op door zijn rode kleur. Vooral bij de zonsondergang is het een populair foto-object.

De basalt rotsen aan de Westeinderplassen

Op verschillende plekken aan de oevers van de Westeinderplassen liggen basaltblokken. Een soort lava-asfalt. Dit gesteente beschermt Aalsmeer tegen overstroming. Zeker bij zuidwesterwind kan het water flink tegen de oevers opklotsen. De rotsen zijn fotogeniek en trekken veel vogels aan die zoeken naar een lekker maaltje.

De Schotse Hooglanders in het Schinkelbos

Een kudde van runderen begraast het Schinkelbos. In dit aangelegde bos mag de natuur haar gang gaan. De Schotse Hooglanders zijn rustige runderen die het gebied op natuurlijke wijze beheren. Er is een stier, een groot aantal koeien en een aantal kalfjes. De runderen zijn niet bang voor mensen en erg fotogeniek met hun rode manen en horens.

Het schip De Nooit Volmaakt

Op de Westeinderplassen vaart regelmatig een oud schip. De Nooit Volmaakt is een Skûtsje waarmee je in de Randstad kunt varen. Het schip is gebouwd in 1917 en behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Uitvalshaven is het Zeilfort Kudelstaart.

De Historische Tuin

De Historische Tuin is de plek waar het ambachtelijke tuinieren nog wordt beoefend. In de kassen en mooie tuinen groeien bloemen zoals rozen en dahlia’s. Je hebt uitzicht op Molen de Leeuw en het ophaalbruggetje naar het Praamplein.

De molens van Aalsmeer

Aalsmeer telt maar liefst drie molens: De Zwarte Ruiter, De Leeuw en Stommeermolen. Deze zijn erg fotogeniek in het landschap. In De Leeuw is de molenaar nog wekelijks aan het werk om graan op traditionele wijze te malen. Tip: fiets en wandel de route langs de drie Aalsmeerse molens.

De zeilers op de Westeinderplassen

Altijd anders, altijd verrassend. Zeilers en surfers op de Westeinderplassen die de wind bedwingen vormen een prachtig schouwspel. Ga erbij zitten op een bankje of neem je beste set cameralenzen mee.

De Watertoren van Aalsmeer

Last but not least. De Aalsmeerse Watertoren. Met 50 meter schoon aan de haak een echt icoon voor ons bloemendorp aan het water. De Watertoren is gebouwd in Art Deco stijl aan het begin van de 20e eeuw.

Heb jij ook een mooie foto van Aalsmeer? Deel hem met ons met #visitAalsmeer!