Met de veerpont naar Aalsmeer – bereikbaarheid per veerdienst

Veerpoot Aalsmeer Ringvaart
Kicksfotos.nl

Met de veerpont naar Aalsmeer – bereikbaarheid per veerdienst

Dankzij de ligging aan het recreatiegebied de Westeinderplassen is Aalsmeer een bijzonder waterrijk dorp. De Westeinderplassen is een groot en uniek watersportgebied met veel natuur, jachthavens en horecagelegenheden. In de baai vind je zelfs een surfeiland! Het zal je dus niet verbazen dat Aalsmeer een populaire bestemming is voor watersportliefhebbers. Het past daarom ook goed in het plaatje dat Aalsmeer bereikbaar is met de veerpont.

Bezoek Aalsmeer met de veerdienst

Fietsers en voetgangers die Aalsmeer bezoeken kunnen dankzij de motorveer van Veerdienst Ringvaart het water van de Ringvaart oversteken. De Ringvaart is een belangrijk kanaal in de Haarlemmermeerpolder en loopt langs het dorp Aalsmeerderbrug, vlak naast Aalsmeer. De veerpont verbindt Aalsmeer vanaf het einde van de Uiterweg met Rijsenhout. De veerdienst wordt veel gebruikt door studenten, voetgangers en fietsers.

Bloemendorp aan de Westeinderplassen 

Het recreatiegebied de Westeinderplassen is via de Ringvaart verbonden met de Kagerplassen, Nieuwe Meer en nog meer vaarten en plassen. De Westeinderplassen op zichzelf vormen een rijk en verrassend watergebied, bestaande uit één grote en meerdere kleine plassen. Een netwerk van kleine slootjes verbindt de plassen met elkaar en langs de oevers zijn prachtige jachthavens te vinden. Je kunt hier eindeloos genieten van de prachtige natuur, verschillende soorten watersport beoefenen, of heerlijk uit eten bij een van de vele restaurants aan het water.

Veerdienst Ringvaart 

Ben je van plan om Aalsmeer met de veerpont te bezoeken? Dan is het goed om rekening te houden met de dienstregeling van de veerdienst. Veerdienst Ringvaart is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 07:00 uur tot 17:45 uur. Daarnaast is de veerdienst in het hoogseizoen van 1 april tot 31 oktober ook beschikbaar in de weekenden, van 10:00 uur tot 17:45 uur. De veerdienst vaart ook tijdens de Kunstroute in het derde weekend van september.

Tarief: € 1,20 per overtocht. Neem je de veerpont geregeld, kies dan voor een korting bij 10 overtochten voor € 9,00.

Contactgegevens:
Veerdienst Ringvaart
Uiterweg 426
1431 AZ Aalsmeer
Telefoon – 0900 1852