Je boot aanmeren doe je bij deze jachthavens in Aalsmeer

Jachthaven Aalsmeer

Ben jij de trotse eigenaar van een eigen boot of ben je gewoon gek op varen? Aalsmeer ligt aan het waterrijke gebied van de Westeinderplassen, waar je heerlijk een dag op het water door kunt brengen. Je vind hier er ook verschillende jachthavens waar je aan kunt meren of jouw boot langere tijd kunt stallen. Een boot huren is ook mogelijk bij de meeste jachthavens. Ideaal in het hoogseizoen wanneer de zon zich vaak laat zien. In dit artikel zetten wij de jachthavens in Aalsmeer voor je op een rij!

1. Jachthaven 't Drijfhuis

Jachthaven ’t Drijfhuis ligt direct aan Brasserie de Haven. Deze fijne lunchplek ligt verstopt op een unieke plek aan het water met uitzicht op de haven, omgeven door natuur. De ideale plek voor een lunch of diner in alle seizoenen van het jaar. Jachthaven ‘t Drijfhuis ligt aan de Kleine Poel en heeft een geweldig uitzicht over het meer. Op zoek naar een georganiseerde vaartocht? Brasserie de Haven organiseert vaartochten op een luxe loungeboot inclusief schipper.

 

2. Jachthaven Recreatiepark Aalsmeer

De jachthaven van Recreatiepark Aalsmeer aan de Westeinderplassen is prachtig gelegen middenin de natuur. Een ultieme vakantieplek, want hier ben je echt even weg van alle drukte. Wil je het varen combineren met een kampeerbeleving? Dan ben je hier op de juiste plek. Recreatiepark Aalsmeer heeft ligplaatsen met een privé graslandje waar je kunt kamperen met je eigen tent. Bij Recreatiepark Aalsmeer komt alles samen: slapen, varen en genieten!

3. Jachthaven Stenhuis

Ook Jachthaven Stenhuis ligt aan de Westeinderplassen. Er is hier genoeg plek voor jouw boot met heel veel faciliteiten voor de zomer, maar ook de winter zoals een overdekte winterstalling en alle mogelijkheden voor onderhoud. Verder vind je hier ook een sanitairgebouw, een jollensteiger en speeltuin. Jachthaven Stenhuis is een allround watersportbedrijf en is ook de perfecte plek om een supboard te huren, zodat je al peddelend de natuur van de Westeinderplassen kunt verkennen.

4. Jachthaven De Oude Werf

Jachthaven De Oude Werf is direct gelegen aan de Westeinderplassen, halverwege de Uiterweg. Deze volledig ingerichte jachthaven biedt zomerligplaatsen met zijsteiger voor boten van 4 tot 10 meter lengte. Daarnaast is er ook gelegenheid voor winterstalling, zowel in het water, buiten op de kant als overdekt. Er zijn toilet- en douchefaciliteiten en voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

5. Jachthaven Dragt Watersport

Jachthaven Dragt Watersport in Aalsmeer heeft verschillende voorzieningen die perfect zijn om te genieten van de weidse Westeinderplassen, met haar smalle slootjes, vele eilanden en prachtige uitzichten. Zo huur je hier een sloep, meer jij je eigen boot aan, huur je een eiland en shop je in de watersportwinkel. Eindeloos veel mogelijkheden voor een onvergetelijke dag op het water!

 

6. Jachthaven Watersportvereniging Nieuwe Meer

De jachthaven van Watersportvereniging Nieuwe Meer is alleen bereikbaar per boot en ligt in de rustige noordoost hoek van de Kleine Poel. Het is een populaire jachthaven voor watersporters die zowel over de Westeinderplassen als de Staande Mastroute varen. Ook vind je hier Brasserie Nieuwe Meer, waar je heerlijk kunt lunchen direct aan het water.

7. Jachthaven Kempers Watersport

Bij de jachthaven van Kempers Watersport Aalsmeer ben je aan het juiste adres voor hulp aan je boot met ervaren vakmensen. Kempers Watersport is de vertrekhaven voor alles wat met boten en schepen te maken heeft. Een full service jachthaven met een eigen watersportwinkel en een restaurant aan het water. Midden in de Randstad, maar toch vol rust en natuur. Bij deze jachthaven kun je ook een boot huren en een unieke overnachting boeken op het water in een Aquacabin.

Aquacabin bij Kempers Watersport: slapen op het water in Aalsmeer