Jachthaven Stenhuis

Jachthaven Stenhuis

Een board of boot om peddelend of varend het meer te verkennen? Bij Jachthaven Stenhuis laten ze je met trots zien wat de watersport en het buitenleven in Aalsmeer zo leuk maakt.

Contact

Varen of peddelend de omgeving verkennen

Watersport en het buitenleven, met de Westeinderplassen als centraal middelpunt is Aalsmeer daar dé bestemming voor. Bij Jachthaven Stenhuis huur je daarom een board of boot om peddelend of varend het meer te verkennen. Wat de watersport en het buitenleven in Aalsmeer zo leuk maakt? Dat laten ze je met trots ervaren bij de jachthaven.

Jachthaven Stenhuis in Aalsmeer

Jachthaven Stenhuis is, zoals ze het zelf zeggen, een allround watersportbedrijf met een goede sfeer en uitstekende voorzieningen. Begonnen in 1949 door Jan Stenhuis aan het einde van de Uiterweg. Toen alleen nog woonarken en een loods voor het opslag van hout en gereedschap. In 1956 werd er een nieuw stuk grond gekocht, een steiger getimmerd, een buitenloods gebouwd en weekendarken verhuurd. Kajuitboten voor Amerika werden hier in het kader van het Marshallplan gebouwd. Jachthaven Stenhuis was geboren en heeft zich over de jaren heen flink uitgebreid met zo’n 280 schepen, bootverhuur en de nieuwe populaire wateractiviteit: ‘stand up paddling’, ook wel ‘suppen’.

Suppen op de Westeinderplassen

Leer de Westeinderplassen op een andere en actievere manier kennen. Ga op een board staan, houd een peddel in je handen, zet je benen schrap en voel je als een lifeguard op Hawaii. Op Hawaii is het suppen namelijk ontstaan door de lifeguards om de beginnende surfers in de gaten te houden. Door de peddel blijf je stabieler op je board staan, iets wat bij surfen een stuk lastiger is. Daarnaast heb je bij surfen golven nodig en bij suppen niet. Bij het suppen beweeg jij je rustig voort over het water en geniet je van de omgeving. Voor de beginnende watersporter vergt het iets meer focus, balans en sportiviteit, maar iedereen kan suppen. Probeer het dus eens op de Westeinderplassen in Aalsmeer.

Contact

Jachthaven Stenhuis
Uiterweg 417a,
1431 AM, Aalsmeer