Kanoën op de Westeinderplassen – Tips om peddelend de natuur te verkennen

Kanoën op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Kanoën is de ultieme manier om in alle rust te genieten van de natuur en het is ook nog eens een duurzame keuze! In dit artikel ontdek je waarom kanoën op de Westeinderplassen zo milieuvriendelijk is en waar je in Aalsmeer een kano kunt huren. Ook geven we je een paar handige tips, voor een onvergetelijke kanotocht op de Westeinderplassen.

Duurzaam kanoën op de Westeinderplassen

Als je een natuurliefhebber bent die op zoek is naar een duurzame watersportactiviteit, is kanoën een geweldige optie. Met kanoën lever je namelijk zelf de kracht waardoor je voortbeweegt door het water. Er is dus geen vervuiling door uitlaatgassen of lawaai dat de natuur verstoort. De stille beweging van de kano op het water stelt je bovendien in staat om je midden in de natuur te begeven, zonder deze te verstoren. Het is de perfecte manier om één te worden met de natuur, terwijl je tegelijkertijd je ecologische voetafdruk verkleint.

Kano huren in Aalsmeer

Als je klaar bent om de peddels op te pakken, kun je in Aalsmeer terecht bij Zeilschool Aalsmeer, waar je een eenpersoons of tweepersoons kano kunt huren. Direct aan de Westeinderplassen, dus je kunt meteen het water in. Het ervaren personeel legt je alles uit en geeft je graag tips en aanwijzingen voor je kanotocht. 

Ben je een beginner? Zeilschool Aalsmeer geeft ook speciale korte kano-trainingen met uitgebreide uitleg over de boot, het varen en het vaargebied. Daarna kun je zelf verder kanoën. Op die manier ben je helemaal klaar voor een avontuurlijke dag op de Westeinderplassen!

 

Kanoën op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Tips voor een succesvolle kanotocht in Aalsmeer

Door je goed voor te bereiden op jouw kanotocht kun je er extra van genieten. Hier zijn een paar tips om van jouw kanotocht een succes te maken:

  • Check het weer: Zorg dat je weet wat het weer gaat doen, zodat je de juiste kleding meeneemt.
  • Denk aan je veiligheid: Draag altijd een reddingsvest tijdens het kanoën.
  • Neem water en snacks mee: Zorg voor voldoende hydratatie en energie voor de tocht.
  • Bescherm je tegen de zon: zonnebrandcrème en een hoed of pet zijn een must. Ben je je zonnebrandcrème vergeten? Ga dan naar de speciale Zonnebrandpaal op het Surfeiland, waar je je gratis in kunt smeren.
  • Plan je route: Weet van tevoren waar je heen wilt en houd rekening met de windrichting en stroming, ook op de terugweg.
  • Neem een waterdichte tas mee: Bescherm je waardevolle spullen tegen waterdruppels.
  • Ga respectvol om met de natuur: Laat geen afval achter en verstoor de dieren die je onderweg tegenkomt niet.