Gratis zonnebrandcrème bij Zonnebrandpaal op Sufeiland

Zonnebrandpaal bij Surfeiland Aalsmeer
Credits: Gemeente Aalsmeer

De Westeinderplassen zijn een favoriete plek om te ontspannen en genieten van het mooie weer in Aalsmeer. Maar terwijl de zon voor veel plezier aan het water zorgt, is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te verbranden.

Hogere kans op huidkanker in de zon

Recente cijfers van de Nederlandse Kankeratlas tonen aan dat huidkanker in Aalsmeer helaas vaker voorkomt dan het landelijk gemiddelde. Met een toegewijd hart heeft de gemeente Aalsmeer daarom een innovatieve zonnebrandpaal geplaatst bij het Surfeiland. Wethouder Willem Kikkert had de eer om deze prachtige paal in gebruik te nemen.

Nu komt het goede nieuws voor alle zonaanbidders: de zonnebrandpaal is niet alleen een slimme herinnering om je huid te beschermen, maar het is ook gratis te gebruiken! Deze milieuvriendelijke paal, aangedreven door zonne-energie, is uitgerust met zonnebrandcrème met factor 30. Daarnaast geeft deze slimme paal ook de huidige temperatuur en de UV-index aan.

Op basis van de UV-index krijg je een handig smeeradvies. Wist je dat wanneer de UV-index 3 of hoger is, het van cruciaal belang is om je in te smeren? De zon kan in slechts 25 minuten je huid rood kleuren, en dit gebeurt vaak in Nederland van april tot september.

 

Extra tips om verstandig te zonnen

  • Gebruik altijd zonnebrandcrème: Smeer je huid in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30, en herhaal dit elke twee uur.
  • Draag beschermende kleding: Kies voor lichte, lange mouwen en een hoed met een brede rand om je huid te beschermen tegen direct zonlicht.
  • Zoek de schaduw op: Probeer tussen 10.00 en 16.00 uur, wanneer de zon het sterkst is, in de schaduw te verblijven.
  • Let op de UV-Index: Check de UV-index voordat je naar buiten gaat. Bij een UV-index van 3 of hoger is het belangrijk om extra beschermende maatregelen te nemen.
  • Draag een zonnebril: Bescherm je ogen tegen schadelijke UV-stralen door een zonnebril te dragen met 100% UV-bescherming.
  • Hydrateer: Drink bij warm weer altijd voldoende water om je lichaam goed gehydrateerd te houden.

De volgende keer dat een middag doorbrengt op het Surfeiland, vergeet dan niet om even langs de zonnebrandpaal te gaan!